Peca Popović se na poseban način oprostio od Tine Tarner…

0
122
Tina Tarner/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Poznati srpski novinar, urednik, publicista i muzički kritičar Petar Peca Popović oglasio se na svom Facebook profilu povodom odlaska poznate američke rok i soul pevačice Tine Tarner, koju je nazvao simbolom “uspešnosti uspeha”.

U svojoj objavi na Facebooku Popović je podsetio na reči Tine Tarner:

“Dobro je proizašlo iz lošeg. Radost je izašla iz bola i nikada nisam bila toliko radosna kao danas”.

Peca Popović/ Photo: Zoran Lazarević Laki (Arsenal fest)

Popović podseća da je Tina Tarner bila dobitnica 12 Gremi nagrada, stotina miliona prodatih ploča i globalnog divljenja, diva naslovnih strana, magnet za pune stadione (na Marakani u Riju – 182.800 prodatih ulaznica), provokatorka sa kratkim suknjama i velikim perikama, ali i ikona rokenrola.

Tina Tarner preminula u 83. godini… bila je – simply the best

“Dugogodišnja iskrena pristalica budizma, žrtva hirova slavnog Ajka Tarnera, posvećeni čitač Danteove “Božanstvene komedije”, omiljena ujna Kit Ričardsa, fatalna Entiti iz “Pobesnelog Maksa”, “Kraljica Esid” iz filmske verzije rok opere “Tomi”, dama koja je Džegeru pokazala najbolje plesne pokrete, neodoljiva polovina dueta sa Rod Stjuartom, Bouvijem ili Brajanom Adamsom, interpretatorka čiji se album “Private Dancer” čuva u američkoj Kongresnoj biblioteci, posednica visoke pozicija na listi 100 najvećih pevačica i vlasnica zvezde na holivudskom Bulevaru sumraka, danas je otišla”, piše Popović.

On se prisetio uspomene iz 1974. godine, kada je, u gluvo doba jedne novembarske noći pokisla Tina ušla u apartmanu na četvrtom spratu beogradskog hotela ”Jugoslavija”.

“Uzima piće i prepoznavši me u tmini, prilazi. Vidim da pogledom ne traži Ajka. Bez ikakve sumnje, u vrevi glasova prepoznaje njegovo nekontrolisano kikotanje. Zuri kroz prozor ka Dunavu i kaže Beograd je lep, baš sam se našetala. Pitam je ko joj je pravio društvo i kome bi trebalo da zavidimo, a ona odgovara da mi to neće reći, jer je to njena mala tajna”, napisao je, između ostalog, Popović.

On navodi da je na zabavi u hotelu “Jugoslavija” te noći razgovarao i sa Ajkom Tarnerom kome je rekao da je koncert bio odličan.

Tina Tarner: Vreme je da vam kažem zbogom i hvala… ovaj dokumentarac je moj poslednji oproštaj

Usledilo je Ajkovo pitanje da li postoji nešto što mu se nije dopalo na koje je Popović odgovorio da mu se nije dopalo Tinino neraspoloženje.

“Ne čudi se. Žene ne znaju da se zabavljaju niti da se kockaju. To je muška strana sveta”, odgovorio je Ajk gromoglasno se smejući s čašom u ruci.

Kako kaže Popović, ove detalje nije koristio u tekstu koji je objavio o koncertu Ajka i Tine Tarner.

Zatvaram oči… Fotografija u kojoj je sakupljen sav bol Tine Tarner

“Moj tekst za novine završen je sledećim rečima: Tina Tarner, onaj crni plamen što je žario s bine u hali ‘Pionir’ verovatno nije najbolja pevačica koju smo imali prilike da slušamo u Beogradu. Čini mi se da nema periku, kao što se priča. Smeo bih se zakleti da nosi sočiva. Znam da ima većinu veštačkih zuba. Koliko sam video, grudi joj i nisu neke. Noge su joj malčice krive. Ali, verujte, Tina Tarner je jedna od najzgodnijih dama koje sam do danas imao prilike da sretnem”, napisao je Peca Popović.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime