Muzički vremeplov Nikole Čuturila u kultnom Studiju 6 Radio Beograda

0
98
Nikola Čuturilo, Studio 6 Radio Beograda/ Photo: AleX
Oglasi

Posle povratničkog albuma “Priče iz Depoa”, sjajnog koncerta u Amerikani Doma omladine i live albuma “Ljuti Jam”, Nikola Čuturilo priredio je jednu sasvim posebnu svirku u kultnom sudiju 6 Radio Beograda, povodom 99 godina ove medijske kuće.

Nikola Čuturilo, koncert u Studiju 6 Radio Beograda/ Photo: HL

Pred 70, 80 prijatelja, kolega i novinara, Čutura je sa svojim izuzetnim bendom priredio skoro sat i po odlične akustične svirke tokom koje je bez kišobrana “prošetao” kroz svoju karijeru, napred i nazad, od prve “Budi se”, do poslednje “Slušaj me sine” sa albuma”Priče iz Depoa”, krećući se suvereno kroz ovaj neobični ljubavno-angažovani muzički vremeplov.

A između –  “Ne brini”, “Reka ljubavi” ,”More”, “Samo ti znaš” (koju je opisaoio kao “jednu lepu ljubavnu”, dodajući da misli da su sve njegove angažovane numere zapravo ljubavne, jer “moramo celog života da se borimo za ljubav, kao i slobodu).

Krenula je potom “Patetična”, pa “Tiho”, “Brod” i neizostavna “Da kažem ti” i za bis – ljubavne ili angažovane, kako vam drago “Neko kao ja” i “Dobar dan”.

Nikola Čuturilo i bend, koncert u Studiju 6 Radio Beograda/ Photo: AleX

Uz “malu” pomoć svojih prijatelja u bendu – Dejana Grujića na basu, Blagoja Nedeljkovića Pačeta na bubnjevima, Darka Grujića na klaviru, Gorana Stojkovića na gitari i dva sjajna prateća vokala – Tamare Marković i Krustine Savić, Čutura je na gotovo sat i po vremena uspeo da nas odvede na neko drugo mesto, u svoj svet, gde su ljubav, sloboda i muzika one prave i jedine vrednosti.

I da… bilo je dragoceno iskustvo biti sa njim na tom putovanju.

HL INTERVJU – NIKOLA ČUTURILO: Loši đaci žele da nas pretvore u robote bez duše, potrošače lošeg vazduha…

Za one koji, pak, vole Čuturu “na struju”, samo da napomenemo da će priliku da ga čuju imati već 10. juna u kultnom zemunskom klubu Fest.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime