Itan Houk: Čitav život čekam jedan poziv…

0
79
Itan Houk/Photo: YouTuube screenshot
Oglasi

Glumac Itan Houk koji je na Kanskom festivalu imao premijeru gej vesterna sa Pedrom Paskalom, najnovijeg filma Pedra Almodovara, izjavio je da je ceo život bio željan jedne uloge.

– Celu svoju glumačku karijeru sam sanjao o mejlu u kojem piše: “Možeš da dođeš na audiciju za jednu od ovih uloga’. Nikada nisam radio na animiranom filmu. Nikad mi nije bilo ponuđeno – izjavio je glumac i dodao:

– Gledam sve te filmove i mislim se: “Pa i ja bih mogao da pozajmim glas tom liku”.

Houk, koji je četiri puta bio nominovan za Oskara, pozajmio je glas u jednoj epizodi animirane serije “Robot Chicken” iz 2007. godine, a prošle godine je dao glas u dečjoj seriji “Batwheels”, na HBO Maxu ali nikada u animiranom filmu.

Itan Houk sve iznenadio: Neću da glumim do poslednjeg daha, nije mi mnogo ostalo do kraja karijere

Takođe je snimio nekoliko zvučnih knjiga i nastupao u podcastu Fishpriest na Audibleu.

– Glumcu je moć glasa sama po sebi umetnički oblik. Isto tako, volim dizajn zvuka – rekao je Houk i nastavio:

– Kada krenete u glumačku školu, prva stvar koju vas uče su glas i izgovor i šta možete postići s njima. Najbolji pozorišni reditelji s kojima sam radio angažuju glumce na osnovu glasa – objasnio je Houk, kolika je moć glasa.

Itan Houk: Holivud je sažvakao i ispljunuo Rivera Finiksa

Poznati glumac je takođe naveo šta ga je najviše nerviralo tokom produkcije nekih od njegovih filmova.

– Neke od najvećih ispada u životu sam imao kada bi zeznuli zvuk na filmovima koje sam snimao, recimo kada bi promenili glas, ili spojili dve scene, ili mislili da je hrapavost u glasu greška pa bi je samo isekli. Takođe, kada bi montaža zvuka bila toliko loša da gluma ne može ni da se čuje ni da se oseti. Ne razumem to u potpunosti, ali znam kad se dogodi i jako me nervira – zaključio je glumac.

HL/Izvor: 24.sedam.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime