Sedmi Bunt rok festival- 1,2. i 3. juna… 20 novih domaćih bendova i autora u trci za nagradu

0
113
Photo: RTS promo
Oglasi

Bunt rok festivalkoji koji će realizovati Radio-televizja Srbije, posvećen je afirmaciji novih muzičara i autora i osvežavanju domaće rok scene.

Tri večeri programa ovogodišnjeg izdanja festivala pratićemo idućeg vikenda – 1, 2. i 3. juna (RTS2 i RTS Planeta- četvrtak, petak i subota od 22:00 časa).

– Sve je spremno, tim RTS- a je spreman, stručni žiri festivala, učesnici revijalnog programa takođe a verujem da i naši takmičari jedva čekaju da stanu pod reflektore RTS-ovog studija u Košutnjaku i da vam se predstave…većini će to biti i prvi televizijski nastup. Bunt rok festival je nastao (2015.) iz emisije “Bunt”- najdugovečnije televizijske rok emisije u regionu, koja postoji evo u kontinuitetu već 20 godina. I zanimljivo je što su neki od naših ovogodišnjih takmičara mlađi od emisije “Bunt”… Dolaze iz cele Srbije, ima ih ukupno 20 i muzički pravci koj ih karakterišu su veoma raznovrsni. Nadam se da je publika već čula pesme, to je jedna od novina ove godine- audio snimke svih takmičarskih numera smo, mesec dana pre festvala- objavili na zvaničnom Jutjub kanalu “RTS Bunt rok festival”. U svakom od polufinala predstaviće se po 10 bendova/ autora. U finalu 7. Bunt rok festivala će se za titulu pobednika i nagrade nadmetati ukupno deset učesnika – po 5 finalista iz prvog i drugog polufinala. Kompetentan stručni žiri je jedno od važnih obeležja Bunt rok festivala, tako će naravno biti i ovog puta. Takođe po tradiciji – troje prvoplasranih će od RTS-a dobiti i novčane nagrade, a zahvaljujući prijateljima projekta imamo ponovo i neke vredne nagrade- za najbolji vokal, gitaristu, bas gitaristu i bubnjara festivala – rekla je autorka projekta Bunt rok festival, Branka Glavonjić, na konferenciji za medije.

Branka Glavonjić/ Photo: RTS promo

U prvom polufinalu 7. Bunt rok festivala RTS (1. jun, RTS2 i RTS Planeta u 22:00) će se predstaviti: Razvigor, Deformitet, Rihter, Milan Kosanović, Sara Džesika Panker, Bagremov med, Kontra štim, Katerina, Promonael i Majmunsko ostrvo.

U drugom polufinalu, 2. juna (RTS2 i RTS Planeta u 22:00) nastupiće: Sin Seekas, Fade out, Fjordovi, Monah, Noise gate, Sirko i Ljube, Stonehenge, Grizete, Uroš i Nejaki i Generation Z.

Finale Bunt rok festivala 2023 je u subotu uveče, 3. juna (RTS2 i RTS Planeta, u 22:00).

Članovi žirija 7. BRF su: Maja Cvetković (E play), Ivan Fece Firči, Milena Milutinović (Repetitor), Miloš Ignjatović (Кon konferencija) i Milovan Bošković (Zemlja gruva).

Pored titula i novčanih nagrada za troje prvoplasiranih koje dodeljuje Radio-televizija Srbije (200.000 dinara, 150.000 dinara i 100.000 diara za treće mesto) i ovoga puta biće dodeljene vredne nagrade najboljim muzičarima festivala.

Bas gitaru najboljem basisti 7. BRF dodeliće Miloš Ignjatović, ispred Kon konferencije, Rock radio i Mitros music – pokloniće mikrofon najboljem vokalu 7. BRF, Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike pokloniće gitaru najboljem gitaristi festivala, case za gitaru pokloniće Sky Music, a bubanj/doboš za najboljeg bubnjara festivala pokloniće Dušan Živanović ispred Sing media.

– Među naših ovogodišnjih 20 takmičara/bendova , mnogi će prvi put nastupiti u TV studiju i na televiziji, nekima će nastup na Bunt rok festivalu biti i prvi profesionalni nastup. Prilikom odabira učesnika vrednovali smo u ideju, originalnost, muzički izraz, tekst i naravno, izvođačko umeće. Prednost smo dali mlađim bendovima i autorima, jer svrha našeg festivala i jeste da se u prvi plan stavi autorstvo novih generacija. Mi smo tu da im damo tu prvu šansu, taj početni zamajac, da na Bunt rok festivalu dobiju ohrabrenje i konkretnu potvrdu da je to što stvaraju vredno pažnje i da treba da nastave. Sa druge strane, ovim festivalom pokazujemo da novi, sveži rok muzičari itekako postoje u Srbiji i da ih ima, te nudimo priliku širokom auditorijumu da za njih sazna i pokloni im pažnju – poručila je autorka Bunt rok festivala, Branka Glavonjić.

Sve takmičarske pesme predstojećeg, 7. Bunt rok festivala možete da preslušate na OVOM LINKU.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime