Otvoren konkurs za novu generaciju rokerki: Sedmi Rok kamp za devojčice ove godine u Beogradu

0
112
Rok kamp za devojčice/ Photo: Filip Olćan
Oglasi

Tim Rok kampa za devojčice sa velikim zadovoljstvom otvorio je konkurs za novu generaciju rokerki.

Sedmo izdanje kampa će se ove godine održati u Beogradu od 16. do 22. jula, a konkurs će biti otvoren do 11. juna.

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama uzrasta od 11. do 14. godina iz svih delova Srbije koje se interesuju za rok muziku.

Tokom sedam dana kampa, učesnice će učiti osnove ili usavršavati sviranje električne gitare, bas gitare, bubnjeva ili klavijatura, kao i snimanja zvuka i koncertne produkcije.

Tokom kampa biće formirani bendovi koji će nastupiti na završnom koncertu u Beogradu. Sa učesnicama će raditi tim od deset posvećenih mladih muzičarki koje su aktivne na domaćoj muzičkoj sceni.

Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo

Za učešće na kampu muzičko obrazovanje devojčica nije presudno, kao ni posedovanje sopstvenog instrumenta. Potrebno je samo da devojčica bude muzikalna i ima osećaj za ritam, naglašavaju iz Kolektiva Femix koji organizuje ovaj program od 2017. godine.

Za sekciju muzičke produkcije mogu da se prijave devojčice do 15 godina starosti, a takođe i one devojčice koje su već učestvovale na Rok kampu za devojčice.

Na radionici muzičke produkcije devojčice pre svega mogu da nauče kako da snime zvuk u nekom od namenskih programa, a zatim će naučiti kako i da to što su snimile obrade, odnosno, naučiće osnove miksa i masteringa.

Kroz ovu radionicu devojčice će naučiti kako da snime i naprave gotov proizvod – odnosno kompletnu kompoziciju ili pesmu, što su veštine koje u današnje vreme mogu da se iskoriste u različitim oblastima.

Više informacija o načinu prijavljivanja i formular nalazi se na sajtu Rok kampa za devojčice i društvenim mrežama.

Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)

Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u program su uključene i radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom.

Pored muzičkih radionica, u okviru kampa će se realizovati i niz radionica na teme poput samopouzdanja, scenskog nastupa, veština komunikacije, kao i razgovora o iskustvima aktivnih muzičarki, ženskoj istoriji u muzici i muzičkom novinarstvu.

Organizatori Rok kampa za devojčice posebno pozivaju devojčice koje žele da se bave rok muzikom ili stvaraju svoje pesme bilo kog žanra, ali nisu imale prilike da to interesovanje razvijaju ili se na neki način razlikuju od većine.

Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime