Otkriveno zbog čega su Balaševići protiv tribute izvođenja Đoletovih pesama, nisu (samo) autorska prava…

0
225
Đorđe Balašević/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Ćerka legendarnog kantautora Đorđa Balaševića, Jelena Beba Balašević otkrila je, gostujući u jenoj emisiji zbog čega se prodica Balašević suprotstavlja radu tribute bendova, koji bi izvodili numere Đoleta Balaševića.

Bura oko muzeja Balaševiću… i muzej i prodavnica i kafić i hotel? Đoletova ćerka Beba odgovorila “zabrinutim” Novosađanima

– On je to zvao karaoke memorijal. To je bio njegov izraz i rekao je: ne podnosim ovo da vidim! Bilo je situacija kad su neki ljudi s estrade odlazili pa su se pravili ti tradicionalni, jednom izvođeni godišnji koncerti u njihovu čast, a on je govorio: jel’ to opet neki karaoke memorijal? Užasavao se toga, i rekao je sledeću rečenicu: Samo ovo nikad nemojte dozvoliti – otkrila je Beba Balašević.

“To ćete vi jednom reći”… Pročitajte pesmu koju je Đole Balašević napisao u trećem gimnazije

Iako se zbog borbe za autorska prava i odluke da se stane na put tribute sastavima koji bi nosili Đoletovo ime, porodica našla na oštrom udaru fanova, Beba je otkrila da je to bila želja autora, baš onoga koga ti fanovi poštuju, pa bi bilo poželjno da se u skladu sa tim ispoštuje i njegova poslednja odluka o tome.

Kolumna hrvatskog kritičara uzburkala duhove: “Usamljeni ratnik” Bora Đorđević je bio puno bolji pesnik od kompromisnog Balaševića

– Mi ništa ne zabranjujemo, samo to ne podržavamo, iz prostog razloga, jer ni on to nije podržavao. Oni koji misle da će se njegova poezija i njegova izuzetnost zaboraviti, zato što njegove pesme neće izvoditi neki tribute bendovi po kafićima, imaju jako loše mišljenje o njegovom pesništvu, ja nemam. Ja sigurno znam, da više niko nikad uživo ne izvede ni jednu njegovu pesmu, da će njegovo pesništvo nadživeti sve nas – rekla je Beba.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime