ABBA Symphonic Real Tribute Show na Tašmajdanu… Mamma Mia, kakav koncert

0
222
ABBA Real Tribute i Zrenjaninska filhramonija/Photo: AleX
Oglasi

ABBA Real Tribute Band i Zrenjaninska filharmonija održali su na beogradskom stadionu Tašmajdan veliki koncert “ABBA Symphonic” posvećen antologijskoj švedskoj pop grupi.

Publika je sve vreme, tokom izvođenja 22 pesme, uživala u ovom specifičnom omažu jednom od najpopularnijih bendova svih vremena, koji nije otišao u istoriju, već se nakon pauze od četiri decenije, ponovo okupio da oživi svoju “besmrtnu” karijeru.

ABBA Real Tribute i Zrenjaninska filhramonija/Photo: AleX

Projekat “ABBA Symphonic Real Tribute Show” se razlikuje od mnogih klasičnih koncerata, jer je na sceni pored sedmočlanog benda nastupila i filharmonija sa čak 32 muzičara pod rukovodstvom dirigenta Romana Bugara.

Ovo veče pružilo je publici posebno zadovoljstvo da čuje svima dobro znane hitove u simfonijskim aranžmanima uz kvartet muzičara koji veoma uspešno oponaša originalne švedske umetnike.

ABBA Real Tribute i Zrenjaninska filhramonija/Photo: AleX

Koncert su započeli hitom “Waterloo”, da bi bez predaha nastavili sa “Money, Money”, uvek nežnom “S.O.S”, “Knowing Me, Knowing You”, i neizbežnim hitom “Fernando”.

Na antologijskog baladi “The Winner Takes it All” pevačice ABBA Tribute Real benda zamolile su fanove da upale lampe na mobilnim telefonima, pretvarajući ćitav Stadion Tašmajdan u pravo more svetla.

ABBA Real Tribute i Zrenjaninska filhramonija/Photo: AleX

Niz velikih hitova nastavljen je numerama – “Summer Night City”, “Hole in Your Sole”, “On and On and On”, “Super Trouper”.

Druga polovina koncerta bila je efektna sa širokim dijapazonom hitova – “Dancing Queen”, “Take a Chance”, “Does Your Mother Know”, da bi otpevali i novu pesmu “Don’t Shut Me Down”, sa povratničkog albuma “Voyager”.

Set lista je uključila i neprolazne “I Have a Dream”, “When a Kissed the Teacher”, “Honey – Honey”, “Lay All Your Love”, “Voulez – Vous”, “Gimme Gimme” (u specifičnoj, produženoj verziji sa instrumentalima orkestra Zrenjaninske filfarmonije), na kojima je publika ponovo palila mobilne telefone i magično osvetlila ceo Tašmajdan.

Time je bio završen zvaničan deo koncerta, da bi za bis ostavili još dva legendarna hita – “Chiquitita”, i naravno neminovna, neizbežna “Mamma Mia”.

Posle skoro dva sata i 22 hita, delovalo je da je definitivno spuštena zavesa na ovaj raskošni muzički šou.

Ipak, kako je publika želela, tražila, očekivala još, uz aplauze i povike, oni su se vratili na pozornicu i još jednom otpevali “Dancing Queen”, i time ispratili verne fanove sa punog Stadiona Tašmajdan.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime