Rock opera 5. oktobra ponovo u MTS dvorani

0
136
Rock Opera (Beer Fest)/ Photo: Live Production (BBF)
Oglasi

Posle prošlogodišnjeg majskog nastupa u MTS dvorani, na istu scenu – Rock opera vraća se i ove godine.

Vanvremenske, antologijske, svetske rok hitove u posebnom simfonijskom zvuku i specifičnim interpetacijama, slušaćemo 5.oktobra.

Muzički spektakl ove godine izvodi se pod nazivom Rok opera – specijal, a  organizovan je u zajedničkoj saradnji Novosadskog Big Benda, Hora i Orkestra Opere iz Novog Sada  i MTS dvorane.

Na repoertoaru će se naći 25 muzičkih hitova rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene 20. veka.

Koncertom se odražava duh autora i jedne slavne epohe rok muzike, u kojoj  su poznata imena ušla u rokenrol kuću slavnih i vremena kada su nastali neprevaziđeni hitovi i himnični refreni koji su se prenosili od 70-ih godina na ovamo.

Na sceni čak 50 izvođača izvodće muziku The Doors, Queen, Pink Floyd, AC/DC, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Deep Purple , Tine Tarner i drugih grupa i solista.

Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, a kao vokalni solisti nastupiće Jana Šušteršič, Nevena Reljin, Zoran Šandorov, Matia Zanata, Nikola Mijić i članovi Hora i orkestra Opere SNP iz Novog Sada.

Neobičan spoj klasične rok muzike i opere doveo je do toga da Rock opera već nekoliko godina spaja ne samo muzičke žanrove već i različitu publiku.

Konncert Rok opera – specijal specijalno je pripremljen showu povodom 5. godina umetničkog rada novosadske Rock opere i biće predstavljen na Evropskoj turneji planiranoj za 2023. godinu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime