Bajaga i Instruktori predstavili novu ritam sekciju na koncertima u Bitef Art kafeu

0
241
Bajaga i Instruktori, Belgrade Beer Fest 2022/ Photo: AleX
Oglasi

Bajaga i Instruktori su na dva ekskluzivna, rasprodata klupska koncerta u beogradskom Bitef Art kafeu zvanično predstavili nove članove benda – basistu Vladimira Čukića i bubnjara Marka Kuzmanovića.

Cvele i Čeda Macura napustili Instruktore… Bajaga: Nema “zle krvi”, samo zamor materijala…

Reč je o mladim, ali proverenim muzičarima koji su već sarađivali sa legendarnom grupom, kao gosti na novijim albumima. Čukić je došao na mesto Miroslava Cvetkovića Cveleta, koji je u bendu bio od osnivanja, 1984, dok je Kuzmanović treći bubnjar Instruktora, posle člana originalne postave Vlade Golubovića i Čede Macure, koji je na njegovo mesto došao 1996.

Osvežen energijom koju je donela nova ritam sekcija, uz specifičan ambijent, karakterističan za svirke u intimnijem prostoru, bend je dve večeri zaredom održao sjajne koncerte koji su trajali više od dva sata. Atmosfera je bila uzavrela odmah od uvodne “Sa druge strane jastuka”, da bi se nastavilo uz “442 do Beograda”, “Red i mir”…

Posebnu poslasticu za obožavaoce su predstavljale numere koje je čuveni bend poslednjih godina retko izvodio uživo ili ih je, posle duže vremena, vratio u repertoar – “Mali slonovi”, “Tekila gerila” uz uvod iz pesme “Pustite me, druže”, “Ako treba da je kraj”, “Suza”, “Bilo bi lako”… Repertoar tokom dve večeri nije bio identičan, pa su oni koji su ispratili oba koncerta imali poseban doživljaj.

Bend koji iduće godine slavi 40 godina postojanja nije ni ovoga puta izostavio hitove koji su neizbežni u set listi – “Godine prolaze”, “Život je nekad siv, nekad žut”, “Vesela pesma”, “Plavi safir”, “Ti se ljubiš”, “Moji drugovi”…

Bajaga i Instruktori iznenada objavili pesmu “21. vek”, mračnu rep himnu o sumornoj stvarnosti ovog vremena…

Uz “Kad hodaš” ceo prostor su obasjala svetla mobilnih telefona, a rasvirana “Tišina” označavala je kraj zvaničnog dela. Bis je bio posebno emotivan jer su se nanizale “laganice” (“Poljubi me”, “Zažmuri”, “Tamara”, “Ruski voz”, “Otkada tebe volim”), uz tradicionalnu gitarsku “grmljavinu” pred spuštanje zavese “Samo nam je ljubav potrebna”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime