Biće euforije u klubu… Buč Kesidi kreće na regionalnu klupsku turneju

0
130
Buč Kesidi
Buč Kesidi/ Photo: Emilija Stanišić
Oglasi

Pančevački sastav Buč Kesidi izazvao je pravu euforiju objavljivanjem datuma za tri velika koncerta u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu.

Za fanove koji nisu u prilici da dođu na neki od ovih nastupa organizovali su klupsku regionalnu turneju na kojoj će svirati u 12 gradova, a počinju 30. marta u Vranju.

Zatim slede koncerti u Pirotu (31. mart), Zaječaru (1. april), Jagodini (2. april), Podgorici (5. april), Užicu (6. april), Kruševcu (7. april), Čačku (8. april), Valjevu (9. april), Zrenjaninu (14. april), Subotici (15. april) i Šapcu (16. april), a 5. Maja završavaju koncertom u Sarajevu.

U nastavku slede veliki koncerti u Novom Sadu – Spens (20. maj), Zagrebu – stadion Šalata (27. maj) i  Beograd – stadion Tašmajdan (3. jun).

Buč Kesidi
Buč Kesidi/ Photo: Emilija Stanišić

Pored koncertne promocije novih pesama “Curimo po asfaltu“ i “Skupi snagu“ koje najavljuju novi album, popularni dvojac će na koncertima izvoditi i svoje brojne dobro poznate hitove sa prethodna dva izdanja.

Osim nagrada koje su već dobili za svoj rad, poslednja u nizu je od emisije RTS- a “Bunt“, koja je pesmu “Curimo po asfaltu“ prograsila za Pesmu godine 2022.

U obrazloženju žirija je istaknuto da je “Buč Kesidi bend koji definitivno obeležava ovu deceniju na domaćoj muzičkoj sceni. Njihov rad je dokaz da se naša rok scena obnavlja, da mladi autori postoje i da imaju mnogo toga značajnog da nam kažu i pokažu”.

Novi materijal Benda dolazi posle velikog uspeha albuma “Euforija” i istoimene turneje sa kojom su obišli sve zemlje bivše Jugoslavije i rasprodatih rekordnih pet koncerata u Zagrebu.

Buč Kesidi (Exit 2021)/ Photo: AleX

“Euforija” je bila uvrštena na liste najboljih izdanja te godine, donela im nominaciju za nagradu IMPALA za najbolji nezavisni evropski album, a bend je snimio i prvi koncertni film “Buč Kesidi: Euforija uživo”.

Pored svega gore navedenog, vlasnici su i GODUM nagrade Udruženja muzičara rok, zabavne i džez muzike Srbije, za najbolje mlade snage 2020, MAC Awards 2020 – Alternativna pop numera godine (“Nema ljubavi u klubu”), ELLE Style Awards 2020 – Up-And-Coming Artist nagrada, RUNDA nagrada 2020 – Najbolja pesma – (“Nedelja ujutru”), a pesma “Idemo do hodnika” je na poslednjoj dodeli MAC Awards 2023 proglašena za najbolju rok numeru.

Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), levoruki disko pop-rok elektro boj bend duo kako sami sebe Buč Kesidi nazivaju, novim singlovima i koncertima obeležavaju 10 godina rada i zajedno sa publikom ulaze u drugu deceniju druženja.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime