Za kraj 70. Martovskog festivala: Omaž Morikoneu – Muzika za Oskara

0
118
Le Muse/ Photo: YouTube printscreen/ Cultures aux Plurielles
Oglasi

Muziku Enija Morikonea iz nagrađivanih filmova na koncertu 4. aprila u Kolarčevoj zadužbini, izvodiće orkestar Le Muse (Italija), uz učešće Morikoneove dive, muze i inspiracije Suzane Rigači, pevaće Daniela Plači, a dirigovaće Andrea Albertini.

Mogobrojne nagrade su dodeljene ovom kompozitoru za života: Oskar 2016. godine, Zlatni globus, nagrada po izboru kritičara, kao i zvezda na Bulevaru slavnih.

U Italiji predstavljena kovanica od 5 evra sa likom Enija Morikonea

Smatra se jednim od navažnijih kompozitora filmske muzike svih vremena iza koga su ostala vanvremenska dela: ”Dobar, loš zao”, “Za šaku dolara”, “Za dolar više”, “Bilo jednom na Divljem zapadu”, “Bilo jednom u Americi”, “Profesionalac”…

Morikone Muzika za Oskara/ Photo: Promo

Le Muse je u potpunosti ženski ansambl formiran od vrhunskih muzičarki, umetnički odraslih u izuzetnim nacionalnim i međunarodnim orkestrima, koji svoje koncertne karijere kombinuju sa predavanjima na čuvenim italijanskim muzikim akademijama i muzičkim školama.

U projektu “Muzika za Oskara” nastupaju kao klasični muzičari, sa ciljem dočaravanja zvuka koji bi bio što približniji originalnim Morikoneovim kompozicijama. Dirigent je Andrea Albertini, vokalni solista Daniela Plači.

Tamna strana Maestra… Najavljen album s nikad objavljenim, psihodeličnim kompozicijama Enija Morikonea

Repertoar se sastoji od najpoznatijih filmskih tema Enija Morikonea, prateći zajedničku razvojnu nit njegovog stvaralaštva, od ranih 60-ih do naših dana. Svaku numeru će predstaviti i obogatiti anegdotama, kuriozitetima, istorijskim i biografskim beleškama, dirigent Albertini, kao konfernasije.

Ulaznice po ceni od 1500 dinara u prodaji su na blagajnama Doma omladine, Kolarca i online preko Tickets.rs.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime