Nik Mejson o novoj Votersovoj verziji “The Dark Side Of The Moon”: Iritirajuće, apsolutno briljantno…

0
198
Nik Mejson/ Photo: AleX
Oglasi

Nik Mejson, bubnjar Pink Floyda podelio je svoje mišljenje o ponovnom snimanju albuma “Dark Side Of The Moon” Rodžera Votersa – pohvalivši snimak kao “apsolutno briljantan”.

Voters je ranije ove godine najavio da će ponovo snimiti kultnu ploču Floyda bez svojih bivših kolega iz benda. Izvorno izdanje – koje je prvi put objavljeno 1973. – hvaljeno je kao jedna od najboljih ploča svih vremena, a ovog meseca slavi 50. rođendan.

50. godišnjica “The Dark Side of the Moon” Pink Floyda obeležena svetlima na Empire State Buildingu

Mejson je podelio svoje mišljenje o predstojećem izdanju svog kolege iz benda i potvrdio da je već čuo neke delove projekta.

– Čuo sam glasine da Rodžer radi na svojoj verziji – rekao je govoreći na reprodukciji “The Dark Side Of The Moon” u londonskom Dolby Atmos Immersive Studiju.

A ovako je sve počelo… Voters ponovo snimio “The Dark Side of the Moon”, pa se javili Gilmur i njegova žena, pa Rusi…

– Mnogi su smatrali da neće uspeti i da će se Rodžer sukobiti s originalnom verzijom i tako dalje. Zapravo mi je poslao kopiju onoga na čemu je radio, a ja sam mu napisao: ‘Iritirajuće, apsolutno je briljantno!’ Bilo je i jeste. Uopšte ne kvari original, već je zanimljiv dodatak”.

Rodžer Voters/Photo: YouTube screenshot

Mejson se trenutno udružio s Gerijem Kempom iz Spandau Ballet i izvodi rane pesme Pink Floyda pod imenom Nick Mason’s Saucerful Of Secrets, a s tim je sastavom prošle godine bio i u Beogradu.

Fanovi Pink Floyda svađaju se oko naslovnice reizdanja “The Dark Side of the Moon”

79-godišnji muzičar takođe je objasnio zašto podržava koncept obrađivanja klasičnih pesama i njihovog predstavljanja na novi način – navodeći da to omogućuje muzičarima da “razvijaju” originalno izdanje.

– Jedna od stvari koje volim kod bilo kojeg postojećeg muzičkog dela jeste razvijati ga ili pronaći neku dodatan kvalitet u njemu – rekao je. – Jednostavno mi se sviđa ova ideja razvijanja muzike umesto pokušavanja da je zadržim upravo onakvom kakva je bila.

Apsolutni i neprikosnoveni večiti vladar top lista… Naravno, “The Dark Side of the Moon”

Ovo nije prvi put da je bubnjar javno podržao svog bivšeg kolegu iz benda. Mason je nedavno potpisao peticiju koja je pozvala na poništenje zabrane na jednom od predstojećih Votesovih nastupa uživo. Bivši gitarista Floyda trebalo je da nastupi u Frankfurtu 28. maja u sklopu turneje This Is Not A Drill. Međutim, nastup su otkazali zvaničnici Gradskog veća Frankfurta posle optužbi za antisemitizam.

Veliki broj muzičara i glumaca potpisao peticiju podrške Rodžeru Votersu posle zabrane koncerta u Frakfurtu

Voters je zapretio da će pokrenuti pravni postupak posle zabrane koncerta, a njegov tim je izjavio da je odluka “neopravdana” i da krši Votersovuslobodu govora.

Votersova iznova snimljena verzija “The Dark Side Of The Moon’ trebalo bi da bude objavljena u maju.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime