Pre 60 godina objavljena je pesma “Ring of Fire”, simbol paklenog početka jedne lude ljubavi

0
165
Džoni Keš i Džun Karter Keš/Photo;wikipedia-org public domain
Oglasi

“Ring of Fire” je pesma koju je napisala Džun Karter Keš, a slavnom je učinio Džoni Keš. Singl se pojavio na Kešovom albumu 25. marta 1963. godine.

– Osećala sam se kao da sam upala u vatru i kao da sam živa gorela – opisala je jednom prilikom Džun kako se osećala kada se zaljubila u Džonija.

Original vs cover: “Solitary Man” – Nil Dajmond ili Džoni Keš?

Ti osećaji bili su joj inspiracija da napiše pesmu “Ring of Fire”. Pesmu je u originalu otpevala njena sestra Anita, ali postala je hit tek kada je Džoni prilagodio, dodao trubače i otpevao svoju verziju. Oboje su tada bili u braku s drugim osobama i oboje su bili vernici. Za Džun, zaljubljivanje u oženjenog muškarca bio je smrtni greh.

“Čovek u crnom” snimio je 5 dueta za koje se malo zna…

Dok je pisala reči za ‘Ring of Fire’ na pameti su joj bili plameni jezici pakla, gde je verovala da će goreti zbog zabranjene ljubavi. Ova pesma bila je prva u nizu njihovih zajedničkih hitova. Njihovi potisnuti osećaji koje su gajili jedno prema drugom dolazili su do izražaja kada bi nastupali zajedno. Hemija između njih bila je neporeciva. Jdžun i Džoni počeli su da nastupaju zajedno početkom 60-ih. Sve su se više zbližavali i sve više udaljavali od svojih supružnika.

– Džun je ‘Ring of Fire’ napisala za mene i tačno takva je bila naša afera. Bili smo ludo zaljubljeni i celo vreme zajedno radili. A kada se turneja završila, morali smo da odemo kući svojim porodicama. To je bolelo – iskreno je jednom ispričao Džoni Keš.

Ukleta pesma… Snimili su je zajedno Džoni Keš i Džo Stramer. Manje od godinu dana kasnije, bili su mrtvi

On se konačno 1966. razveo od žene, a Džun je zatražila razvod od svog drugog supruga. Ali, Džoni je bio zavisnik od tableta, droge i alkohola. Nekoliko puta je zaprosio Džun, ali ona mu je rekla da se neće udati za njega dok se ne skine s droge. On je tada obećao da će sve učiniti da bude njegova. Venčali su se 1968. godine i ostali zajedno čitav život.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime