Svetska premijera filma Zorana Amara “Nepobedivi um“ na 70. Martovskom festivalu

0
77
Nepobedivi um/ Photo; Promo (Martovski festival)
Oglasi

Na 70. Martovskom festivalu publika će imati priliku da premijerno vidi dokumentarni film “Nepobedivi um“ (Invincible Mind, SAD), u režiji istaknutog filmskog i televizijskog autora i pedagoga Zorana Amara, koji već dugi niz godina živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Svetska premijera ovog filma zakazana je za 31. mart od 19:00 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda, kao deo programske celine “Svetska panorama“.

“Nepobedivi um“ je priča o životu i delu Džona Konorsa, koji je odrastao u radničkom kraju na obodu Bostona i rano u životu postavio sebi težak cilj – da upiše univerzitet Harvard.

Već duboko zagazivši u četvrtu deceniju života odlučio je da napusti tradicionalni život srednje klase, koji je uključivao teško stečenu diplomu sa Harvarda, uspešan posao, kuću u predgrađu i brak sa dvoje dece, i da pokrene svoju džijudžicu i MMA akademiju.

Uradio je ono što malo ljudi sme da uradi: priznao je da je nezadovoljan konvencionalnim skupom životnih pravila i u zrelom dobu počeo nov život – avanturistički i neizvestan, sa svakodnevnim izazovima.

Nepobedivi um/ Photo; Promo (Martovski festival)

Na svojoj akademiji, Džon podučava studente ne samo mešovitim borilačkim veštinama, već i kako da postignu nepobedivi um.

Reč “nepobedivi“ osnova je njegove radne etike, nastave i filozofije. On koristi postavku nepobedivosti ne samo za jačanje fizičke i mentalne izdržljivosti, već i u borbi protiv očajanja ili depresije.

Skoro 3 godine pratimo Džona da bismo otkrili istinski smisao i pravu primenu njegovog učenja. Usput nam se, korak po korak, udarac po udarac, otkriva svet pobednika i gubitnika u kojem nema praštanja.

Film je realizovan u produkciji kuće Film Undergods Collective, a producenti su Amar i Mark Vignali.

Zoran Amar/ Photo: Milovan Ilić

Zoran Amar kao režiser, koscenarista i koproducent iza sebe ima tri igrana filma, jedan dugometražni muzički film, jedan kratki film, više od 30 epizoda četiri TV serije, mnogobrojne reklame i muzičke spotove.

Predavao je 20 godina filmsku produkciju na Školi vizuelne umetnosti u Njujorku. Osnovao je Film Underdogs Collective 2010.  godine. Živi u Kaliforniji. Trenutno radi postprodukciju trodelne dokumentarne serije “Beogradski krug“ za AJB.

Nepobedivi um/ Photo; Promo (Martovski festival)
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime