Otvorena sedma Kontakt konferencija…Do 25. marta paneli, izložbe, koncerti…

0
102
Kontakt konferencija DOB 2023/Photo: Headliner
Oglasi

Sedma Kontakt konferencija otvorena je svečano danas u Domu omladine Beograda (DOB), a trajaće do 25. marta u nekoliko prostora u gradu, uz brojne panele, izložbe, koncerte i druge sadržaje.

Govoreći na kratkom otvarajućem panelu Kontakta, predsednik Upravnog odbora Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike Srbije Miroslav Cvetković Cvele je ocenio da je u muzičkom poslu jedno od najvažnijih pitanja umrežavanje.

Prema njegovim rečima, bolje da se ranija muzička prijateljstva stečena u bekstejdžu ili kafani sada institucionalizuju i da se posao se radi na drugačijem organizacionom nivou.

Mr.Lee & IvaneSky premijerno na Kontaktu 2023

Cvetković je podsetio da je njihovo udruženje, osnovano 1953. godine, jedno od važnih karika u lancu muzičke industrije kod nas, gde muzičari mogu da steknu najosnovnija prava.

Prema njegovim rečima, muzika do skoro kod nas nije smatrana za regularan posao, i tek zahvaljujući strukovnim udruženjima muzičari danas mogu da ostvare svoje pravo na socijalnu zaštitu i staž, kao i da steknu zvaničan status umetnika.

SUBAsoba na sedmom Kontaktu… Izložba posvećena liku, delu i stvaralaštvu Mitra Subotića Sube

Cvetković je rekao da njegovo udruženje ima puno članova i više ne moraju da objašnjavaju muzičarima zašto je važno da se učlane.

– Mi smo naterali nekoliko poznatih muzičara da se učlane, mi smo im skupljali papire da bi dobili status koji su zaslužili, ali nisu znali kao funkcioniše, da bi nam na kraju bili zahvalni jer imaju prihod – rekao je Cvetković.

Kontakt konferencija DOB 2023/Photo: Headliner

Muzički urednik radija 202 Nenad Kuzmić je rekao da je Konktakt neophodan u ovim vremenima bez obzira na sva raspoloživa sredstva komunikacije, jer je “drugačije kad se ljudi vide uživo i razmene iskustva”.

Paraf, Repetitor i Kralj Čačka… Nova imena revijalnog dela 7. Kontakta

Prema njegovim rečima, Beograd 202 je ostala među retkim neformatiranim stanicama koja posvećuju pažnju izvođačima iz Srbije i regiona, dok je Kontakt za njih takođe “neka vrsta odskočne daske”.

– Nastupom na nekom od dešavanja Kontakta dolaze u mogućnost da komuniciraju sa drugima, da vide kako mogu svoj status da učvrste i da sa nekim dogovore neki nastup i objavljivanje materijala – istakao je Kuzmić

Goran Bare i Majke i Vojko V u festivalskom delu #Kontakt23 konferencije u Beogradu

Muzička urednica i voditeljka Radio Beograda Katarina Epštajn je ocenila da je Kontakt pogodio suštinu dovođenjem raznih gostiju, integracijom učesnika muzičkog posla i “šoukejs” nastupima bendova.

Prema njenim rečima, Kontakt omogućava i logistiku da se institucionalizuje izvoz naših talenata u inostranstvo.

U okviru Kontakta danas su na programu paneli sa domaćim i inostranim muzičkim menadžerima u DOB-u i Cetinjskoj 15, kao i stručna vođenja kroz izložbu “SUBAsoba”, uz koncerte Mr. Lee & IvaneSky u  Anti šopu Elektropionir i Gorana Bareta i Majki u DOB-u.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime