Kad zadnji voz stigne u Čačak… Riblja čorba dva sata prašila u Borinom rodnom gradu

0
183
Riblja čorba, koncert u Čačku/Photo: Bus Plus produkcija
Oglasi

Riblja čorba održala je spektakularan koncert 22. marta 2023. u Čačku, rodnom gradu frontmena Bore Đorđeviča, povodom proglašenja ovog grada za prvu Prestonicu kulture Srbije.

Bend je oduševio nekoliko desetina hiljada ljudi na Gradskom trgu nastupom koji je trajao preko dva sata. Čuveni Bora obratio se svojim sugrađanima sledećim rečima:

– Ja za sebe kažem da sam Čačanin, ali na privremenom radu, svi ćemo se mi jednom vratiti ovde pod Jelicu. Čačak treba da bude prestonica kulture jer ima Točka, Kralja Čačka, jer ima mene i mnoge druge ljude iz sveta muzike, ima sportsku kulturu Mišovića, Kičanovića, Obradovića, i još koliko njih, da nekoga ne zaboravim sada, imamo celu eprezentaciju, pa recite mi koji drugi grad ima tako nešto.

Uz ovacije i horsko pevanje publika je uživala u hitovima, među kojima su bili “Ja ratujem sam”, “Odlazak u grad”, “Lud 100%”, “Jedino moje”, “Nemoj da ideš mojom ulicom,” “Avionu slomiću ti krila” i mnoge druge.

U pesmi “Pogledaj dom svoj”, anđele gosti na bini bili su školski horovi iz Čačka koji su dodatno doprineli moćnom zvuku i pozitivnoj atmosferi. Saksofonista Goran Bojčevski pridružio se Ribljoj čorbi na nekolko pesama, a posebnu euforiju izazvalo je izvođenje čuvene pesme “Zadnji voz za Čačak”.

Riblja čorba, koncert u Čačku/Photo: Bus Plus produkcija

Bora Đorđević je pre koncerta imao prijem kod gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića, koji je pozdravio Boru zajedno sa košarkaškom legendom iz Čačka, Radmilom Mišovićem. Potom je Bora imao susret sa medijima u Kulturnom centru Čačka u okviru najave programa “Čačanske rodne” – Čačka nacionalne prestonice kulture Srbije 2023. godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime