Booka raspisala drugi ciklus konkursa za najbolji neobjavljen roman… ovo su pravila

0
126
Pisac/Photo: Pixabay.com
Oglasi

Posle velikog uspeha prvog nagradnog konkursa na domaćoj književnoj sceni za najbolji, originalni i neobjavljeni roman na srpskom jeziku, Izdavačka kuća Booka raspisala je novi ciklus ovog projekta za 2023. godinu.

Rok za slanje rukopisa je do 15. maja, a pobednika očekuje novčana nagrada od 250.000 dinara, objavljivanje romana u tiražu od 3.000 primeraka u izdanju izdavačke kuće Booka, kao i mogućnost distribucije romana u regionu uz intenzivnu promociju autora i pobedničkog romana. Pobednik će biti proglašen 15. novembra.

Konkurs je javan, otvoren od danas za sve zainteresovane književne stvaraoce. Posebnu vrednost daje mu činjenica da je anoniman, odnosno da je rukopise moguće dostaviti isključivo pod šifrom.

Booka konkurs

PRAVILA KONKURSA

Jedan od uslova za učesnike je da dužina teksta ne sme da bude kraća od 180.000 karaktera (sa razmacima), kao i da roman nije ranije objavljivan, integralno ili bilo koji njegov deo.

Dostavljanje rukopisa pod pravim imenom i prezimenom značiće i automatsku diskvalifikaciju učesnika. Jedini način da se predaju rukopisi je putem sajta izdavačke kuće, odnosno, putem konkursnog prijavnog formulara.

Odluku o pobedniku donosi žiri koji čini urednički tim izdavačke kuće Booka, a sva pravila mogu se pročitati na www.booka.rs/konkurs.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime