Slovenački KiNG FOO stiže 15. juna na prvo veče čačanske PRiČE

0
244
King Foo/ Photo: AleX
Oglasi

Osmi po redu festival PRiČA, biće održan od 15. do 18. juna 2023. godine na Želovom u centru grada.

Tamo vas čekaju tri dana rokenrola, a u nedelju 18. juna –  velika tehno žurka uz DJ-eve iz Čačka i njihove goste.

Photo: Promo

Jedan od bendova koji će da nastupi prvog dana festivala je slovenačka alternativna rok grupaKiNG FOO nastala 2013. godine.

U njihovoj muzici se pojavljuju teme o introspekciji, duhovnosti, svesti. Njihovi nastupi važe za intenzivne i divlje.

Ekipu benda čine: Aleksandra Josić (vokal), Marko Smiljanić (gitara), Matej Sušnik (bas gitara) i Rok Golob (bubnjevi).

Priča o bendu KiNG FOO  počela je 2016. godine kada su se predstavili pesmom “Začaraj me” na slovenačkom festivalu Slovenska Popevka i osvojili 3. mesto. Aleksandra Josić je dobila nagradu za najbolju interpretaciju, Rok Golob za najbolji aranžman. Već sledeće godine, bend je objavio prvi album “GalaXie”.

KiNG FOO su dva puta bili učesnici na EMA Slovenija, na slovenačkom izboru za pesmu Evrovizije, sa pesmama “Wild ride” (2017) i “Žive Sanje” (2018).

Godine 2019. Bili su deo “Simfonične Ekstaze” projekta njihovog bubnjara Roka Goloba, koji je priznati slovenački kompozitor, dirigent, multiinstrumentalist i producent.

Prvi put u istoriji Slovenije takav se projekat i nastup organizovao na Belt & Road Festivalu u Shenzhenu, u Kini, sa kineskim simfonijskim orkestrom i znanim slovenačkim muzičarima (Tomi Meglič, Maja Keuc, Murat & Jose, Nuška Drašček, Metalsteel), sa slovenačkim dirigentom i programom, iz čega je nastao dokumentarni film “Misija Kitajska” koji se prikazivao na nacionalnoj televiziji RTV Slovenija.

Njihova pesma “Beautiful world” je bila vodeća kompozicija u trogodišnjoj reklami za NLB Group u čak pet zemalja.

Aleksandra Josić, King Foo/ Photo: AleX

Godine 2020. Predstavili su kratki animirani film za pesmu “We could” koji je basista benda, Matej Sušnik, sam kreirao.

Od 2022. bend radi na drugom studijskom albumu, ovog puta žanrovsko opredeljeni, u smeru alternativnog roka.

KiNG FOO su u višegodišnjoj saradnji sa Gibonnijem, a pozornicu su delili sa mnogim poznatim izvođačima i bendovima: Kerber (Wind Rock Fest u Vršcu), Jonah Nilson (Dirty Loops), Magnific, Toni Cetinski, Massimo Savić, Šank Rock, Big Foot Mama, Siddharta, Dan D…

U junu 2022. KiNG FOO bili su headlineri 29. evropskog Hog Rally (Harley Davidson), a nekoliko dana kasnije su u Areni Stožice otvorili koncert legendarnom Zukeru Fornaciariju. Ubrzo posle toga su na otvorenom pozorištu Križanke proslavili 50 godina rođendana radio stanice Val 202.

Pored slovenačkog benda, prvog dana festivala nastupiće: Lusteri (Aranđelovac), Arigo Saki (Beograd), Nikola Radović/ Janko Ćirković i bend (Čačak), Stereo Banana (Niš), Crveni Karton (Kruševac) i Raskid 13 (Pančevo).

– PRiČA nikada nije bila samo običan festival. Na Priči je pored muzike i vrhunske produkcije, jako važan taj osećaj pripadnosti, prijateljstva i uzajamnog poštovanja izmedju muzičara, publike i nas kao organizatora i domaćina. Svako ko je bar jednom bio na Priči zna o čemu govorim. Kod nas je osmeh iskreniji, zagrljaj topliji, a atmosfera domaćinska i svako ko je dobronameran priznaće da se na Priči osećao kao kod kuće. Transparente i parole ostavljamo drugima. Mi nismo u potrazi za slobodom, jer verujemo da je slobodan onaj koji ne nosi zlobu u duši. Nismo u potrazi za ljubavlju, jer ljubav nosimo u srcu i delimo je nesebično. Hvala svima, koji uzvraćaju- poručili su organizatori.

A mi poručujemo – vidimo se na PRiČI od 15. do 18. juna u Čačku!

Photo: Promo (Festival PRiČA)
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime