Šajzerbiterlemon u knjižari koja svira… Bulevar books u subotu domaćin beogradskim alt rokerima

0
60
Šajzerbiterlemon/ Photo: Promo
Oglasi

Ljut, glasan i važan, bend Šajzerbiterlemon održaće koncert u prostoru Bulevar books, knjižari koja svira, u Novom Sadu u subotu, 18. marta u 21 i 30.

“Zidovi su sve viši, deblji i neprobojniji. Delimo se i distanciramo. Jazovi rastu. Da li se sakriti iza svog zida i bežati od ludosti sveta? Da li pustiti sve, dići ruke, ili krenuti u misiju rušenja? Oni ruše! Ruše inerciju i prihvatanje gotovog, bude da se dignu glave, da se otrgne. Ruše isprazne idole vremena i zato su nam bliski, zato ih volimo. Znaju da pitaju, znaju da kažu, znaju da sviraju! Prošli koncert je bio fenomenalan, i opet će biti super” – tako su organizatori najavili predstojeći koncert Šajzera.

24 minuta koje treba slušati “od početka do kraja”… Šajzerbiterlemon predstavio moćni drugi album “Na dugačkim poljima”

Šajzerbiterlemon je beogradski alternativni rok bend formiran 2014. Godine. Debitantski EP su objavili 2017, a prvi album “Iza naših zidova” objavio je zagrebački Geenger Records dve godine kasnije.

Organizatori su podsetili da su popularni Šajzeri privukli pažnju muzičke javnosti u regionu svojim energičnim nastupima, fascinantnim video spotovima i pojavljivanjem na Hali gali kompilaciji, albumu koji je okupio najaktuelnije mlade bendove u Beogradu.

Svirali su na značajnim festivalima kao što su EXIT i MENT Ljubljana, a samo tokom prošle godine imali su zapažene nastupe u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Skoplju, Sofiji, Budimpešti i Bratislavi.

Omaž crnom talasu i svirka bez kompromisa… Šajzerbiterlemon objavili spot za “Metak”

Njihov novi album “Na dugačkim poljima”, objavljen 2022. godine kao zajedničko izdanje zagrebačkog Geenger Recordsa i beogradske Pop depresije, osvojio je kritiku i publiku i “zacementirao” Šajzerbiterlemon kao jedan od najznačajnijih srpskih bendova nove generacije.

Trenutnu postavu benda čine Jovan Sibinović, Ana Đurović, Konstantin Janković i Marko Obradović.

“Sa sasatvom Šajzerbiterlemon nastavljamo koncept intimnih muzičkih performansa u kojima objedinjujemo dva najvitalnija medija: muziku i knjige, koji se prožimaju i spajaju u neposredan, jedinstven i magnetičan doživljaj”, istakli su organizatori i dodali da prodaja ulaznica u knjižari, podrška izvođačima, autorstvu i nezavisnoj muzičkoj sceni.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime