Rolling Stones optuženi da su ukrali pesmu “Living In A Ghost Town”

0
62
Rolling Stones/Photo: YouTub eprintscreen
Oglasi

Rolling Stones su se ponovo suočili s tužbom za autorska prava, ovog puta zbog pesme “Living In A Ghost Town”. Naime, autor pesme “So Sorry” Angelslang tvrdi da je svoje pesme dao jednom od najbližih članova porodice Džeger, nakon čega su oni snimili pomenutu pesmu koja je, tvrdi, originalno njegova.

U tužbi, malo poznati muzičar Serđo Garsija Fernandez, koji nastupa pod imenom Angelslang, tvrdi da je pesma “Living In A Ghost Town” Rolling Stonesa prisvojila mnoge od prepoznatljivih i ključnih zaštićenih elemenata iz dve njegove pesme, “So Sorry” iz 2006. i “Seed Of God” iz 2007. godine.

ŠTA JE U STVARI PLAGIJAT?! Farel je osuđen jer je pokrao Marvina Geja, ali čuveni producent Rik Rubin stvari vidi drugačije

Fernandez tvrdi da je dao CD s muzikom najbližem članu porodice Mika Džegera, a da su nedugo potom Rolling Stones snimili spomenutu pesmu. U izjavi za Billboard, Fernandezovi advokati rekli su:

– Član uže porodice Džegara potvrdio je da je primio sporni CD tužitelja putem e-maila i napisao da su muzički radovi tužitelja i njihov stil, ono što bi Rolling Stonese moglo da zanimati.

Nije gotovo… Led Zeppelin zbog plagijata “Stairway to Heaven” moraju pred Vrhovni sud SAD

Dalje se navodi da su prilikom rada na pesmi “Living In A Ghost Town” iskoristili vokalne delove, neke akorde, neke ritmove bubnjeva, delove usne harmonike, delove bas linije, tempa i druge ključne potpise iz pesama ‘So Sorry’ , kao i harmonije i akorde iz pesme “Seed Of God”. Predstavnici The Rolling Stonesa za sada još nisu komentarisali spornu tužbu.

U nastavku poslušajte “Living In A Ghost Town” i pesmu Serđa Garsije Fernandeza Angelslanga “So Sorry”, pa procenite sami:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime