Bend snimio svetski hit i – raspao se… Ali i danas žive lepo od te pesme

0
85
Prijatelji/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Kultna tematska pesma serije “Prijatelji“ – “I’ll Be There For You” benda The Remebrandts umesto čvršće povezanosti, koju emaniraju njeni stihovi, zarazni refren, melodija sa sve pljeskanjem… dovela je do raspada grupe.

Članovi benda The Rembrandts, najpoznatiji po pesmi iz “Prijatelja” otkrili su kako je njihova veza sa ovim sitkomom dovela zapravo do raskola među njima.

“Prijatelji” su se prikazivali od 1995. do 2004. a serija ne bi bila ono što jeste i bez svoje poznate uvodne melodije.

Ko je gledao “Prijatelje”, znao je da će biti rata (?!) Suluda tvrdnja Putinove omiljene novinarke

Ali, ovaj sitkom zauvek je promenio živote članova benda The Rembrandts nakon što je njihova hit pesma korićena u uvodu više od 200 epizoda serije.

– Naš menadžer je rekao da se za sitkom traži tematska pesma, a Kevin Brajt, izvršni producent serije, bio je obožavalac The Rembrandtsa – ispričao je član benda Dani Vajld za Guardian.

Dženifer Aniston i dalje u šoku posle okupljanja “Prijatelja”: Vreme nas je pregazilo… bilo je to brutalno “spuštanje”

Na pitanje jesu li on i kolega iz benda Fil Solem bili zainteresovani za ponudu, Vajld je otkrio da su u početku bili podeljeni oko odluke. Ipak, otkrio je, kultna pesma “I’ll Be There For You” nije uvek bila očigledni favorit.

– REM “Shiny Happy People” je svirao preko scene s fontanom i hteli su nešto s istim tempom. Verziju od 43 sekunde snimili smo dva dana kasnije. Producenti su došli u studio i hteli da naprave pljesak, ali nikako nisu mogli da ga dobiju. Napravili su nekoliko snimaka, rekli smo im da je u redu, a kada su otišli, izbrisali smo to i stavili svoje – objasnio je Vajld.

U slavu zaboravljenih muzičkih heroja… One-Hit Wonders #1 – “They’re Coming to Take Me Away, Ha-Haaa!”

ONE-HIT WONDERS #2 – Lipps Inc. – “Funky Town”

Ali, popularnost pesme nije donela sreću bendu.

– Jednom kada su ljudi shvatili da smo to mi, to je uništilo naš kul vajb – rekao je Vajld dodajući da su prešli s “cool klubova” na nastupe na “matineima gde bi roditelji dovodili svoju decu”.

Rekao je i da je pesma ubrzo postala teret za bend pa je na kraju postala i razlog njegovog raspada. Međutim, Vajld i Solem su se ponovo okupili i “još uvek prave albume i sviraju“.

– Svaki put kad se pusti, ima malo zarade. To je samo novčić ili šta već, ali nakupi se. Moja deca su na fakultetu i dobio sam prelep dom. Nisam bogat, ali mi je lepo – rekao je Vajld na pitanje o zaradi od svog najvećeg hita.

HL/Izvor: index.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime