U zatvoru preminuo kultni bubnjar Džim Gordon… od 1983. služio kaznu zbog ubistva majke

0
195
Džim Gordon/Photo: facebook printscreen
Oglasi

Preminuo je kultni bubnjar Džim Gordon, koji je postao poznat po svojoj povezanosti sa legendarnim rok zvezdama ali i ozloglašen zbog osude za ubistvo.

Džim Gordon umro je u ponedeljak u 77. godini posle dugogodišnje borbe sa mentalnom bolešću.

Gordon, koji je bio bubnjar Erika Kleptona u Derek and the Dominos preminuo je prirodnom smrću u Kalifornijskoj medicinskoj ustanovi u Vakavilu dok je služio kaznu.

Bio je najbolji bubnjar na svetu… a onda je čekićem i nožem presudio svojoj majci… Priča o Džimu Gordonu, muzičaru koji ne želi da izađe iz zatvora

Karijeru je započeo 1963. godine kao sedamnaestogodišnjak u bendu The Everly Brothers i ubrzo se probio na sceni Los Anđelesa. Snimao je albume sa Litl Ričardom, Džinom Klarkom, bendom The Beach Boys i drugima, a na vrhuncu karijere bio je toliko zaposlen da je u jednom danu svirao u tri različita grada. Dešavalo se da ujutru bude u Los Anđelesu, po podne na koncertu u Las Vegasu, a uveče u San Dijegu, nakon čega bi se vratio u Los Anđeles.

DEREK & THE DOMINOS – UNRELEASED RARITIES

Često je nastupao s legendarnim Erikom Kleptonom, a osim bubnjeva, ponekad je svirao i klavir. Upravo je Gordon zaslužan za hit pesmu “Layla”, koju je snimio sa Kleptonom, s kojim je kasnije obišao čitav svet. Radio je sa nekoliko drugih kultnih muzičara kao što su Džon Lenon, Džordž Harison, Alisa Kuper…

Međutim, njegova karijera naglo je stala u junu 1983. godine nakon što je Gordon brutalno pretukao i nasmrt izbo nožem svoju 72-godišnju majku.

Posle ubistva dijagnostifikovana mu je šizofrenija pre nego što je osuđen na 16 godina zatvora. Kazna mu je produžavana nekoliko puta, a navodno je rekao da ne namerava da napusti zatvor.

Džim Gordon/Photo: YouTube screenshot

Posle nekoliko saslušanja na kojima se nije pojavio bilo je jasno kako je njegova lična odluka da ostane doživotno u zatvoru.

Od 2020. godine služio je kaznu u medicinskom i psihijatrijskom zatvoru u Vakavilu u Kaliforniji.

Pre dijagnoze imao je dugu istoriju mentalnih bolesti i jednom trenutnu napao je svoju tadašnjuj devojku Ritu Kolidž 1970.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime