Cvele i Čeda Macura napustili Instruktore… Bajaga: Nema “zle krvi”, samo zamor materijala…

0
287
Oglasi
Bajaga i Instruktori (OK Fest 2021)/ Photo: AleX

Rok grupa Bajaga i instruktori ostala je pre dva meseca, bez originalnog bas gitariste Miroslava Cvetkovića Cveleta i bubnjara Čedomira Macure. To je za Novosti potvrdio i Momčilo Bajagić, naglašavajući da je već našao nove muzičare čija će imena saopštiti krajem marta.

– Nije bilo nikakve svađe niti teških reči između nas – rekao je za Novosti Bajaga. – Došlo je do neke vrste zamora materijala. Novi članovi su se već pridružili Instruktorima, 17. marta imamo koncert u Ljubljani i publika koja bude došla će ih premijerno čuti i videti, a onda i posetioci festivala Vivaldi 23. marta na Mećavniku.

Bajaga ima plan: Prvo američka turneja, pa odmor – a onda novi album

I Cvele, koji važi za jednog od najboljih basista u bivšoj Jugoslaviji, nekadašnji član grupa Tilt, Pop mašina i Papatra, potvrdio je juče da više nije “instruktor”:

– Razlozi za moj odlazak iz benda su privatne prirode. Pre dva dana sam napunio 70 godina i rešio da se penzionišem. Bajaga i ja se nismo svađali, u dobrim smo odnosima. Naravno, planiram da se i dalje bavim muzikom.

Bajaga i Instruktori, OK Fest 2021/Photo: AleX

Kako saznajemo, razlog zbog kojeg je na bini nenametljivi Cvele odlučio da ode iz benda u kom je od njegovog osnivanja 1984. jeste što je nedavno prvi put stao na ludi kamen sa 15 leta mlađom profesorkom. Kao i svaki mladoženja, razumljivo, želi da što više vremena provodi sa suprugom.

Bajaga i Instruktori iznenada objavili pesmu “21. vek”, mračnu rep himnu o sumornoj stvarnosti ovog vremena…

I bubnjar Čeda Macura, bivši član Nevernih beba, Revolvera i Viktorijinog pratećeg benda, koji se Instruktorima pridružio 1996. godine, otišao je iz grupe bez zle krvi. Kako saznajemo, on je u poslu koji nema veze sa muzikom, a uz to ima i malo dete, zbog čega ne želi da odsustvuje od kuće i po šest meseci godišnje. Naime, čak i kada nije u pitanju turneja, toliko vremena je potrebno da bend održi, na primer, 60 koncerata u godini.

Što se tiče planova Bajage i instruktora, oni posle zimske dvomesečne pauze nastavljaju sa koncertima, a već imaju zakazane nastupe do kraja leta. Takođe, Momčilo radi na novim pesmama koje planiraju da objave na 12. studijskom albumu, a sve u susret 2024. godini kada obeležavaju četiri decenije karijere.

HL/Izvor: novosti,rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime