Stiv Haris: Uživamo više nego ikad, jer znamo da se bližimo kraju…

0
89
Iron Maiden (Štark Arena)/ Photo: AleX
Oglasi

Stiv Haris izjavio je da će se Iron Maiden skoncentrisati na sviranje uživo, a ne na stvaranje nove muzike u narednim godinama.

Sa 67 godina, basista je rekao da je ostao aktivan, sa planovima da svira sa svojim pratećim projektom British Lion u slobodno vreme između predstojećih Maiden nastupa i da – igra fudbal jednom nedeljno.

Takvi se više ne prave… Ni Brus Dikinson, ni Iron Maiden, a ni… Boeing 747

Upitan o šansama za nastavak albuma “Senjutsu” iz 2021. – njihovog 17. po redu, Haris je rekao za Classic Rock:

– Ko zna zasigurno? Trenutno želimo da sviramo uživo što više možemo. Ali, čak i da smo se polupenzionisali, mogli bismo da pravimo albume. Ne znam. Videćemo.

Eto i njih u odabranom društvu… Iron Maiden dobili svoje poštanske marke Kraljevske pošte

On je dodao:

– Uvek sam mislio da bi bilo lepo napraviti 15 albuma, koje smo prevazišli. Odavde je sve nizbrdo, zar ne?! Ali svako od nas još uvek uživa u tome – verovatno više nego ikad – možda zato što znamo da se bližimo kraju. Trudimo se da ne razmišljamo previše o tome, ali sve dok svi i dalje uživaju u onome što radimo, nastavićemo dokle god možemo.

Iron Maiden (Štark Arena)/ Photo: AleX

Izjavio je da su ga često pitali kako još uvek radi to što radi.

– Istina je da o tome ni ne razmišljam – rekao je. – Doći će vreme kada više neću moći. Ne želim o tome ni da razmišljam. Samo ću da uradim onoliko koliko još mogu – rekao je idodao:

– Svi starimo, to se dešava. Sve što možete da uradite je da se nasmejete, popijete pivo i sećate se lepih vremena. Nema smisla biti depresivan. Život treba slaviti.

Dobrodošli u “Train 666″…  Pogledajte kako su na koncert išli fanovi Iron Maidena u Geteborgu

Haris je rekao da je jedna od pokretačkih snaga “Senjutsua” bila ideja da “ako ovo bude naš poslednji album, onda želimo da iskoristimo neke od većih ideja koje imamo“. Osvrćući se na produkciju grupe koja je više orijentisana na programiranje poslednjih godina, primetio je:

– Uvek će postojati ljudi koji misle da je bend umro 1988, i koliko god da me to zbunjuje, u redu je da neko to može da pomisli. Možda se nadaju da ćemo se vratiti i uraditi nešto kao što smo radili ’99, ali to se nikada neće desiti. Sada je sada. Zašto bi neko želeo drugi deo nečega iz prošlosti?

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime