Odabrano 18 finalista Beogradskog proleća… 22. aprila na sceni MTS dvorane Ana Stanić, Bora Đorđević, Kristijan Rahimovski, Iva Lorens…

0
98
Beogradsko proleče/Photo: Filip Olćan
Oglasi

Muzički festival Beogradsko proleće biće održan 22. aprila, a među izvođačima su Ana Stanić, Bora Đorđević, Tijana Bogićević, Saša Vasić, Kristijan Rahimovski, saopštili su organizatori.

Umetnički direktor Festivala Branko Klanšček izjavio je da je siguran da će i ove godine pobediti prava pesma, nakon čega je predstavio svih 18 izabranih kompozicija i njihovih izvođača koji će se takmičiti za najbolju kompoziciju, interpretaciju, aranžman i tekst, kao i nagradu publike.

Beogradsko proleče/Photo: Filip Olćan

Takmičiće se Tijana Bogićević, Ana Stanić, Saša Vasić, duet Bora Đorđević i Lado Leskovar (Verica), Milena Vučić, Isak Šabanović, Adi Šoše, Princ, kao i duet Mirne Košanin i Nenada Ćeranića.

Na drugom, obnovljenom izdanju, festivala Beogradsko proleće učestvovaće i Kristijan Rahimovski, Danijel Alibabić, Miloš Stojković, Jelena Vlahović, Dule Lušin, Milan Bujaković (Mala).

Odabrani su i alternativna elektro pop muzičarka Iva Lorens, Jasna Đokić i Monika Knezović.

Beogradsko proleće 22. aprila u MTS dvorani

Glavni i odgovorni urednik Naxi radija Maja Rakovic istakla je da je sigurna je da će manifestacija i ubuduće biti još glamuroznija.

– Na konkurs je pristiglo 300 pesama. Možete zamisliti toliki broj, trebalo je dosta vremena da se presluša toliki broj i odabrati samo 18 kompozicija. Kao predsednica žirija mogu reći da smo se za svih 18 pesama odlučili jednoglasno. Publika će takođe dodeliti tri najvažnije nagrade. Velika nam je radost što smo dobili toliko novih predivnih pesama i što je festival regionalni, dolaze nam umetnici iz svih republika bivše Jugoslavije, i zaista su jaka imena odabrana – naglasila je Rakovic.

Muzički urednik Festivala Beogradsko proleće Ivan Ilić podsetio je da je odrastao na ovoj smotri pop muzike, često je vrteo ploče sa pesmama odatle, i da mu je bilo žao što ga više nije bilo.

Beogradsko proleče/Photo: Filip Olćan

– Ovo je ipak festival žive muzike, pevača i orkestra na sceni pred vama, gde ne rade kompjuteri. Mi to i zaslužujemo, živi festival, da bude glamurozno, jer ovo je glas naše branše – muzičara. Moramo biti svesni toga da smo mi veoma važni i neizbežni – zaključio je Ilić.

Pre 62 godine – 17. aprila 1961. na sceni Dvorane doma sindikata, počeo je svoj život tadašnji prestižni Festival zabavne muzike Beogradsko proleće, koji se smatra da je bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu. Obnovljen je prošle godine i održaće se u Mts dvorani.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime