Konstrakta prvo potvrđeno ime na Get EXITed festivalu u septembru u Severnoj Makedoniji

0
78
Arsenal fest 2. jul 2022 - Konstrakta/Photo: AleX
Oglasi

Pošto je prošlogodišnje izdanje Get EXITed događaja u Strumici prevazišlo sva očekivanja, okupivši više od 20.000 posetilaca, EXIT tim u saradnji sa opštinom ovog grada u Makedoniji organizovaće drugo izdanje.

Novi Get EXITed događaj biće održan 7. septembra u strumičkom Velikom parku, gde će premijerno nastupiti Konstrakta, najtraženije muzičko ime regiona.

Ubrzo će biti poznata imena i ostalih internacionalnih i regionalnih muzičkih zvezda, koje će u Strumicu ponovo dovesti goste iz celog regiona, ove godine u još većem broju.

Na konferencija za javnost povodom drugog izdanja festivala, održanoj u Gradskoj kući Novog Sada, prisustvovali su Ana Đurić Konstrakta, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, čelnik opštine Strumice Kostadin Kostadinov i osnivač i direktor Exitove festivalske grupacije Dušan Kovačević.

Dušan Kovačević/ Photo: EXIT Photo Team

Dušan Kovačević je naglasio da je EXIT prošle godine organizovao čak 26 događaja u 10 zemalja, i da je EXIT, posle IT sektora, najveći izvoznik domaće kreativne industrije.

– Od prvog Exita, gosti iz Severne Makedonije su bili među najbrojnijim i posebno nam je zadovoljstvo da je EXIT, nakon čitavog regiona, konačno stigao i u Severnu Makedoniju sa svojim festivalom. Prošlogodišnje izdanje je zaista prevazišlo sva očekivanja, za vreme događaja nije bilo slobodnog smeštaja u okolini Strumice, a turisti su došli iz celog regiona – rekao je Kovačević.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je izjavio da je Novi Sad  u regionu i šire prepoznat kao izvoznik kreativnih industrija i rasadnik festivalsko-muzičkog turizma.

– Ponosan sam na to što je EXIT ponikao upravo iz našeg grada pre više od dve decenije, a zajednička želja nam je da se on dalje razvija. Organizatorima festivala želim još mnogo uspeha i kvalitetnih projekata, a Konstrakti, kao i drugim izvođačima, da 7. septembra nadmaše očekivanja i ostvare još više od prošlogodišnjih 20.000 poseta – rekao je Đurić.

Kostadin Kostadinov
Kostadin Kostadinov/ Photo: EXIT Photo Team

Čelnik opštine Strumica Kostadin Kostadinov je istakao da je njemu i stanovnicima Strumice zadovoljstvo da budu domaćini velikog događaja na kojem će nastupiti muzičke zvezde.

– Kao čelnik opštine Strumica, odavde, iz Novog Sada, želim da istaknem da ćemo se i ove godine potruditi da se GetEXITed događaj nadaleko čuje i da ponovo bude grandiozan. Inspirisani kulturnom razmenom i realizacijom prvog GetEXITed izdanja, dogovorili smo se da započnemo proces bratimljenja Novog Sada i Strumice – poručio je Kostadinov.

Ana Đurić Konstrakta
Ana Đurić Konstrakta/ Photo: EXIT Photo Team

Muzičarka Ana Đurić Konstrakta, koja samo što je predstavila novu pesmu “Evo, obećavam“, rekla je da se raduje ako će i ona, uz pomoć Exita, uspeti da doprinese kulturološkom povezivanju.

– Mislim da je to već dovoljan učinak, a radujemo se naravno i makedonskoj publici, koja je stroga, ne može kod njih sve da prođe, treba da učinimo napor da bismo ih pridobili – poručila je Konstrakta.

Ubrzo će biti objavljena imena svetskih i regionalnih zvezde koje će 7. septembra nastupiti u strumičkom Velikom parku, a ulaz na veliki Get EXITed događaj biće slobodan.

Photo: EXIT Photo Team
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime