Filharmonijski koncert 17, marta posvećen uspomeni na Zorana Đinđića

0
58
01.11.2021. sezona 2021/2022 Bas smo vas se uzeleli (BEMUS) Dirigent: Marko Parizoto Solista: Nemanja Radulovic, violina M. I. Glinka: Ruslan i Ljudmila, uvertira S. Prokofjev: Koncert za violinu i orkestar br. 2 S. Rahmanjinov: Simfonija br. 1 art Beograd, 01.11.2021. Beogradska filharmonija,/Photo: M. Đoković
Oglasi

Beogradska filharmonija u petak 17. marta u Kolarcu nastupa pod dirigentskom palicom Hauarda Grifitsa i predstavlja čuvenu violinistkinju Karolin Vidman, a kao i proteklih dvadeset godina, koncert u drugoj nedelji marta, Filharmonija posvećuje uspomeni na Zorana Đinđića, najavili su iz Filharmonije.

Filharmonijska sezona “Na dobrom putu”, posvećena muzičkim portretima svetskih metropola, stiže do Londona, a program koncerta donosi dela tri poznata kompozitora sa Ostrva Voltona, Britna i Von Vilijamsa.

Ovakvu “Tosku” Beograd još nije video… Istinski spektakl BG filharmonije na Kolarcu

Program inspirisan Londonom, predvodi rodjeni Britanac i veliki filharmonijski prijatelj, maestro Hauard Grifits, imenovan za člana Britanske imperije i nosilac Ordena zasluga za umetnička dostignuća i društveno zalaganje.

Hauard Grifits/foto Marko Djokovic/BEOGRADSKA FILHARMONIJA

Koncert otvara Voltonov “Skapino” koji pršti od briljantnih zvukova, a toj atmosferi se suprotstavlja emotivnost Britnovog Koncerta kao i “Londonska simfonija” Von Vilijamsa, koje evociraju strah pred početak oba svetska rata.

Kao solistkinja nastupa svestrana umetnica Karolin Vidman koja će izvesti Koncert za violinu i orkestar, Bendžamina Britna.

Karolin Vidman/Photo: Lennard Ruehle

Pored toga što je solistkinja izuzetne karijere sa redovnim nastupima sa Berlinskom filharmonijom, Pariskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom BBC radija, Elbfilharmonijom i sa istaknutim dirigentima kao što su Ser Sajmon Retl, Rikardo Šaji, Vladimir Jurovski, Alan Gilbert – posebna sfera interesovanja Karolin Vidman je povezivanje sa drugim oblicima umetnosti.

Konstrakta napravila “Booom” u Filaharmoniji

Poznata violinistkinja bila je učesnica umetničkog performansa Marine Abramović, nastupala na koreografskim koncertima sa čuvenom plesnom trupom Saša Volc Kompani, svirala na fudbalskom stadionu u Frankfurtu i osmislila koncertne programe koji će se izvoditi u Muzejima moderne umetnosti u Kelnu i Frankfurtu. Karolin se prvi put predstavlja beogradskoj publici i to na Gvadanjinijevoj violini iz 1782. godine.

Ulaznice za koncert u prodaji na blagajni Beogradske filharmonije, kao i onlajn.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime