Dropkick Murphys najavili “Okemah Rising”, drugi po redu album nadahnut Vudijem Gatrijem

0
48
Dropkick Murphys/Photo: press promo
Oglasi

Drugi deo albumskog diptiha s pesmama velikog američkog protestnog pesnika u izvedbi bostonskih celtic punkera Dropkick Murphys najavljen je za 12. maj. Za najavni singl odabrana je pesma “I Know How It Feels”.

“Okemah Rising” donosi deset novih pesama Wudija Gatrija koje su inspirisale Dropkick Murphys. Reč je o nasljedniku albuma “This Machine Still Kills Fascists” iz 2022. godine.

Dropkick Murphys se vraćaju novim albumom “This Machine Still Kills Fascists”… a posvetili su ga Vudiju Gatriju

Dropkick Murphys su napisali originalnu muziku na dosad neobjavljene tekstove pokojnog Gatrija u toj kako su je nazvali “jedinstvenoj saradnji”, pri čemu je bend pronašao zajedničku filozofiju u večnim i aktuelnim tekstovima “originalnog pankera”.

Dropkick Murphys – Okemah Rising, cover

U društvu pouzdanog saradnika i producenta Teda Hata, Dropkick Murphys su uhvatili Gatriejv duh toekom snimanja u Tulsi. Kao i na albumu “This Machine Still Kills Fascists”, Dropkick Murphys su pozvali gostujuće umetnike na “Okemah Rising” da pomognu u prenošenju Vudijevih reči, uključujući folk punk legende Violent Femmes, kolegu bostonskog pobunjenika Džesija Aherna i country pevačicu Haime Vajat.

Najsablasniji rok koncert u istoriji… Pogledajte svirku Dropkick Murphysa na potpuno praznom bejzbol stadionu… Gostovao i Brus Springstin

Osnivač i pevač Dropkick Murphysa, Ken Kejsi objašnjava:

– Svake večeri, kada publika peva uz Vudijeve reči, njegova postojana odbrana radničke klase, borba protiv društvene nepravde i zloupotrebe političke moći dolazi jasno do izražaja. Dakle, dokle god Dropkick Murphys sviraju, Vudijava poruka će se uvek čuti.

11 kratkih priča o bolu i slavi irskog pank benda Dropkick Murphys

Za prvi singl s albuma odabrana je pjesma “I Know How It Feels” za koju je snimljen i prateći video spot.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime