Kako se Vilijam Šatner suočava s neizbežnim: Smrt dolazi iznenada…

0
73
Vilijam Šatner/screenshot YouTube Variety
Oglasi

Vilijam Šatner, glumac koji će 22. marta napuniti 92 godine, imao je dugu karijeru na filmu i televiziji, a njegova najpoznatija uloga je svakako ona kapetana Džejmsa T. Kirka u “Zvezdanim stazama”, televizijskoj seriji koja je prvi put emitovana 1966. godine.

Zašto u rebootu “Zvezdanih staza” nema Vilijama Šatnera kao kapetana Kirka? Autor priznao: Nismo ispali fer prema njemu…

Takođe je igrao u hit serijama kao što su “The Practice”, njenom spinofu “Boston Legal” i sitkomu “3rd Rock From the Sun”. Za svoje uloge advokata Denija Krejna osvojio je dve Emmy nagrade. Takođe je imao i muzičku karijeru, izvodeći hitove drugih umetnika.

Sada se Šatner osvrće na svoj život i karijeru u novom dokumentarcu “You Can Call Me Bill”, u kojem govori o svojoj glumi i drugim ključnim delovima sopstvenog života, kao što je ljubav prema prirodi.

Kapetan Kirk je bluzer u duši… Vilijem Šatner obrađuje blues klasike na novom albumu

U režiji Aleksandra O. Filipa, dokumentarni film imaće svoju premijeru na festivalu South by Southwest (SXSW) i predstavlja glumčev odnos prema smrti prilikom ulaska u desetu deceniju života.

U intervjuu za Variety, Šatner je objasnio zbog čega je snimio dokumentarac.

– Postojalo je vreme kada su glumci, a i sebe uključujem u ovo, prikazivali smrt tako što bi pali na zemlju, zatreptali očima i potom bi klonuli i bili mrtvi. Tako se ne umire – primećuje glumac i dodaje:

– Ovako se umire (glumčeve oči se naglo rašire, a dah mu prestaje). Vidiš? Ja sam mrtav. Jeste li ikada uspavali psa? Kada sam morao da uspavam svog psa kod veterinara, milovao sam ga po glavi i govorio mu: “Tu sam, ljubavi, tu sam.” I injekcija uđe u telo, a pas gleda u mene s ljubavlju, i to je to. Ni ne znaš da je umro.

Kapetan Kirk u knjizi opisao svoj let u svemir: Video sam samo smrt, to je za mene bila sahrana…

Ikona “Zvezdanih staza” zaključuje:

– Tako se umire. Naglo. Brat moje žene izašao je iz dnevne sobe i otišao u spavaću. Začuo se udarac. Njegova supruga je ušla, a on je bio mrtav. Smrt dolazi iznenada.

Festival South by Southwest traje do 19. marta.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime