Izložbom fotografija Šejmusa Marfija zvanično otvoren 11. Beogradski irski festival

0
52
Otvaranje BIF, The Hollow of the Hand/ Phhoto: AleX
Oglasi

U petak je u UK Parobrod zvanično otvoren jedanaesti Beogradski irski festival. Prisutni su mogli da uživaju u sjajnim fotografijama irskog reditelja i fotografa Šejmusa Marfija, koje je napravio tokom zajedničkog putovanja sa legendarnom PJ Harvey na Kosovu, u Avganistanu i Vašingtonu.

Projekat nazvan “The Hollow Of The Hand” (Praznina ruke) predstavlja interakciju snažne poezije PJ Harvey sa Marfijevim fotografijama, a ljubitelji ovog dvojca takođe će moći da odgledaju dokumentarni film “A Dog Called Money” sa pomenutog putovanja, u Kinoteci 12.marta u 20h.

Počasni konzul Irske En Pešić i osnivač i direktor festivala Jaš Kaminski izrazili su zadovoljstvo što Beogradski irski festival već jedanaest godina promoviše irsku kulturu u našoj prestonici, čineći sponu između naših naroda još čvršćom.

Šejmus Marfi je istakao da je umetnost univerzalan jezik i zahvalio se organizatoru što je baš njemu pripala čast da otvori ovu prestižnu manifestaciju.

Posle zvanične ceremonije, prisutni su se uputili ka Kinoteci, gde je u 20h otvoren filmski program projekcijom ostvarenja “The Quiet Girl”. Ulaznice za ovu projekciju su bile rasprodate, jer je “The Quiet Girl” prvi film na irskom jeziku nominovan za Oskara u kategoriji Najboljeg međunarodnog filma.

Beogradski irski festival trajaće do nedelje 19.marta i našim sugrađanima nudi bogat i raznovrstan program sastavljen od koncerata, tribina, filmskih projekcija, promocija i izložbi.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime