Zašto Hju Luis nikada nije pogledao film “Američki psiho”, iako je njegova pesma u čuvenoj sceni…

0
61
Hju Luis/Photo; YouTube printscreen
Oglasi

Hju Luis, frontmen benda Huey and The News, je u nedavnom intervjuu otkrio da još uvek nije video hit film Kristijana Bejla iz 2000. “Američki psiho”.

Muzičar je prvobitno bojkotovao film po objavljivanju zbog ulepšanog saopštenja za javnost u kojem se tvrdilo da je Luis povukao svoju pesmu “Hip To Be Square” iz zvučne podloge filma zbog preteranog nasilja u filmu.

Huey Lewis and the News britkim singlom “While We’re Young” najavili prvi autorski album posle 19 godina

Luis je dosledno negirao te tvrdnje, sada otkrivajući šta se zaista dogodilo u nedavnom intervjuu sa Markom Hopusom u podkastu “Radio posle škole”.

Hjui je objasnio da su producenti filma posegli za kupovinom pesme “Hip To Be Square” kako bi je uključili u film, na šta je on pristao. Dve ili tri nedelje pre nego što je film zakazan za objavljivanje, Luisov menadžer ga je obavestio da producenti filma žele da uvrste pesmu u oficijalni soundtrack.

Luisov menadžer mu je rekao da će se soundtrack sastojati od “Hip To Be Square”, kao i “još jedne pesme i dosta izvorne muzike”. Luis i njegov bend su tada odlučili da “ljubazno odbiju” jer nisu želeli da njihovi fanovi kupuju album samo zbog jednje njihove pesme.

DA LI JOŠ VERUJETE U “POWER OF LOVE”? Vraćaju se Huey Lewis & The News

– Uoči objavljivanja filma, izašli su sa saopštenjem za javnost koje je bilo svuda u kojem se navodi da je Hjui Luis gledao film i da je bio toliko nasilan da je povukao svoju muziku, kako bi napravio sebi reklamu. I to me je iskreno naljutilo, pa sam bojkotovao film. Nikada nisam gledao film – objasnio je Luis, prenosi NME.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime