Povratak u Beograd posle pet godina… Helem Nejse stiže 18. marta u Zappa Bazzu

0
46
Helem Nejse/ Photo: Helem Nejse official
Oglasi

Pet godina poslle premijernog, samostalnog nastupa u Beogradu, vodeći sarajevski hip- hop kolektiv Helem Nejse vraća se pred prestoničku publiku.

Prepoznatljivi kao koncertna senzacija koja kroz svoje nastupe spaja elemente muzike i teatra, svoju posebnu live izvedbu donose u subotu, 18.marta na pozornicu Zappa Baze.

U poslednjih deset godina, Helem Nejse, čiju osnovicu čine: Čika Gagara, Stihomir Klepić i Domaćin izgradili su se u jedno od vodećih umetničkih imena Bosne i Hercegovine.

Oni su reperi, glumci, autori najslušanije radijske emisije u BiH, voditelji vlastitog late night showa, kreativci iza popularnog animiranog serijala “Bruca Braca Bruda Brada” i pre svega, muzičari, koji će sami za sebe će reći “Nismo najbolji, al smo jedini!”

Helem Nejse/ Photo: AleX

Njihove pesme ispunjene su tekstovima ljubavne, kao i društveno-političke tematike, često inspirisane stvarnim likovima i događajima u društvu i neposrednoj okolini, a neretko sadrže i pokoju duhovitu doskočicu.

Jedna od takvih je i nedavno objavljen singl “Ruža”, njihov duet sa Amirom Medunjanin. Inače, do sada su saradnje ostvarili i sa vodećim regionalnim imenima kao što su Edo Maajka, Dubioza Kolektiv, Frenkie, Marko Louis, Letu Štuke i Božo Vrećo.

Nastupali su na brojnim festivalima širom regiona i Europe, kao što su Exit Festival, Mostar Summer Fest, Seasplash, Ferragosto Jam… održali desetine samostalnih koncerata u Zagrebu, Novom Sadu, Beču, Minhenu, Skoplju…

Među posebnim nastupima svakako se ističe koncert sa Sarajevskom filharmonijom u sarajevskom Narodnom pozorištu.

Helem Nejse/ Photo: Helem Nejse official

Upravo su nastupi uživo mesto gde njihova muzička svestranost dolazi do vrhunca izražaja, tako da sa pravom nose epitet jedne od najboljih regionalnih koncertnih atrakcija, pošto na svaku pozornicu stižu u punoj bendovskoj postavi, što im daje dodatnu dozu energije.

U subotu, 18.marta ponovo stižu pred beogradsku publiku u Zappa Bazzu, gde će uz svoj dosadašnji repertoar, predstaviti i nove pesme, pošto uskoro objavljuju svoj četvrti studijski album, naslovljen “Ozbiljna Zaebancija”, a koji je i službeno najavljen spomenutim singlom “Ruža”.

Ulaznice za koncert dostupne su u prodaji putem prodajne mreže i online sistema GigsTix po ceni od 800 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime