Neno Belan & Fiumens kroz žuto jure u osamdesete

0
87
Neno Belan & Fiumens
Neno Belan & Fiumens/ Photo: Promo (Dallas Records)
Oglasi

“Žuti Semafor” novi je singl Nene Belana i njegovih Fiumensa, urađen ponovo u suradnji sa tekstopiscem Nikšom Sviličićem u retro maniru, u stilu power-pop-rock zvuka 80-ih godina.

Upravo s ovim singlom Belan i Fiumensi predstaviće se na ovogodišnjoj pozornici predstojećeg 70. izdanja Zagrebačkog festivala.

Neno se, kaže, oduvek smatrao retro, ali ujedno i veoma aktualnim izvođačem, jer je znao veštinu kako od retra da napravi muziku sadašnjeg vremena

– Volim taj retro zvuk u svim oblicima, pa sam tako još davnih 80-ih se bavio zvukom 60-tih, i imao velikog uspjeha u tome, a evo sad 2020-tih se bavim zvukom 80-tih, i pokušat ću ga približiti mlađoj generaciji. Ja ga donosim na neki novi, moderan način. “Žuti Semafor je u svojoj dubokoj suštini jedna sjetna pjesma, ali ipak donosi neku snagu i energiju u sebi koja nas nosi u vis. Nju sam, između ostalog, napravio i da upravo s njom otvorim i naš koncert u Areni koji ce se dogoditi 8. marta 2025. godine povodom tada proslave 40 godina moje profesionalne karijere… a do tad, uživajte u toj pjesmi! – rekao je Belan.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime