M.O.R.T. novim spotom najavio album “Samo hrabro i bezveze”

0
250
M.O.R.T.
M.O.R.T. / Photo: Promo
Oglasi

Novi album grupe M.O.R.T. pod nazivom “Samo hrabro i bezveze” biće objavljen 17. marta, a ekipa ga je najavila još jednim spotom i to za pesmu “Svijet se sužava”.

Pesma je nastala tokom stresne pandemijske godine 2020, u bendovskoj prostoriji za probe.

– Za sve one koji se osećaju izolovano i odbačeno kao da se svet sužava, znajte da je nekad  najhrabrija stvar i junački korak tražiti pomoć. Uvek postoji neko  ko vas može videti, osetiti i prihvatiti baš takve kakvi jeste – poruka je novog singla koju šalju momci iz M.O.R.T.a.

Koncept za spot “Svijet se sužava” je vrlo jednostavan i precizan. Inspirisan je poznatom dolly zoom scenom iz Hičkokove “Vrtoglavice”, kada Džejms Stjuart gleda niz stepenište koje počinje da se deformiše.

– Odlučio sam da iskoristim taj pogled “sa visine“ i u to uklopim jednostavan motiv spirale, odnosno kružnog kretanja kamere. Cilj je bio ponuditi drugačiju perspektivu na svet koji je u neprestanom kretanju i koji se konstantno obrušava na nas, a mi stojimo u njegovom središtu, pokušavajući da shvatimo šta se u stvari događa. Ako vam se zavrti u glavi nakon gledanja spota, znači da smo uspeli u našoj nameri – kazao je Bojan Koštić, reditelj spota koji možete da pogledate u nastavku.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime