Gibonni tri sata “činio pravu stvar” u prvoj od dve rasprodate večeri u Areni Zagreb

0
139
Gibonni u Areni Zagreb/Photo: Vedran Matelko
Oglasi

Spektakularnim trosatnim koncertom Gibonni je 8. marta u rasprodatoj Areni Zagreb publici poklonio veče za pamćenje. Prva od dve večeri kojima slavi 35 godina itekako bogate karijere bila je prepuna emocija, sjajne atmosfere i bezvremenskih Gibonnijevih hitova.

“Sreća” i “Činim pravu stvar” pesme su kojima je otvorio ovaj veličanstveni koncert, a Dan žena Gibonni je čestitao pesmom “Ne odustajem” na sveopšte oduševljenje publike. Kako je i najavio, na pozornici su mu se uz dugogodišnjeg prijatelja i saradnika Nikšu Bratoša, pridružili brojni prijatelji. Prva gošća bila je Maya Azucena u pesmi “Mirakul”, dok se Gibonniju u pesmi “Kiša (Z’naab)” pridružio Haddis Alemayehu Haddinqote.

Gibonni u Areni Zagreb/Photo: Vedran Matelko

Pesme “Nisi više moja bol”, “Divji cvit” i “Dvije duše” otpevao je uz pratnju Matije Dedića na klaviru. “Ako me nosiš na duši”, “Tempera”, “Libar” i “Udica” samo su neki od hitova koji su usledili, a posebno emotivan deo večeri bio je trenutak kada su se Gibonniju na pozornici pridružili Husein Hasanefendić Hus i Marijan Brkić Brk iz Parnog valjka.

Gibonni u Areni Zagreb/Photo: Vedran Matelko

“Sve još miriše na nju” i “Lutka za bal” orili su se Arenom Zagreb, a uz njihovu pratnju otpevao je i “Oprosti”. Damir Urban na pozornici je iznenadio publiku pa je s Gibonnijem i Mayom Azucenom izveo “Posoljeni zrak i razlivena tinta”. Pesmom “Zlatne godine” Gibonni je zaključio prvi deo koncerta, a na prvi bis se vratio s hitovima “Lažu fotografije” i “U ljubav vjere nemam”.

Kula koja se spustila na sredinu Arene Zagreb bila je pravo iznenađenje, a Gibonni je onde izveo nekoliko pesama uključujući i legendarnu “Cesaricu” u čast velikom prijatelju Oliveru Dragojeviću. Damir Urban je s tribina otpevao “Budi moja voda”, a Maya Azucena je svojim moćnim vokalom koncert privela kraju pesmom “Amazing grace”.

Pesmom “Vrime da se pomirim sa svitom” Gibonni je zaključio trosatni spektakl u Areni Zagreb. Vrhunski bend i prijatelji iznenađenja Gibonnija će pratiti i na drugom rasprodanom koncertu u Areni Zagreb, u petak 10. marta.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime