Echo Spiritus, Non Grata, Fifth Piece i Two Coins From Mercury na prvom Metalostruganju 25. marta u novosadskoj Fabrici

0
78
Oglasi
Photo: Promo

Prvo Metalostruganje, koncert na kome će se predstaviti mladi bendovi i njihova autorska muzika održaće se u subotu, 25. marta u SKCNS Fabrika.

Nastupiće bendovi: Echo Spiritus, Non Grata, Fifth Piece i Two Coins From Mercury.

Echo Spiritus/ Photo: Todor Bokan

Echo Spiritus je atmospheric rock bend koji od 2020. godine peva o introspekciji i prirodi društvenih odnosa.

Bend je osnovan u maju 2020. godine, na inicijativu bubnjara i tekstopisca Zorana Kandića i gitariste Aleksandra Pavlovića. U bendu su još i Branko Dobrijević (vokal, gitara), Miloš Kolarov (bas gitara), Dušan Mihić (vokal) i Nikola Borić (gitara).

Echo Spiritus je objavio debitantski singl “Svetlo“ u novembru 2020. godine, a u martu 2021. i drugi video singl pod nazivom “Inkluzija“.

“Ravnoteža”… Stigao novi singl novosadskog Echo Spiritusa

Bend je od svog osnivanja nekoliko puta nastupio pred novosadskom publikom. Prvi nastup imali su u julu 2021. u domu-b612, a 2022. godine su bili mnogo aktivniji, nastupivši na 11. izdanju TAKT Festivala, manifestaciji Liman zove u SKCNS Fabrika i na dve svirke u Omladinskom centru CK13.

Posle objavljivanja spota za singl “Treći svet” 10. februara bend nastavlja aktivan rad i objavljuje pomenutu “Ravnotežu” koja je u direktnom sukobu sa nazivom albuma “Disbalans”.

Non Grata/ Photo: Promo (SKCNS)

Non Grata je progressive blues rock sastav koji od 2020. Godine, od samog početka se bavi isključivo autorskim radom, a u svojim pesmama teži originalnom rock zvuku i snažnoj energiji.

Na gitari i vokalu je Dušan Duca Obradović, na solo gitari Aleksandra Krnić, bas gitaru svira Damjan Pavlović, a za bubnjevima je Milan Obradović.

Bend je formiran sa ciljem da stvara novu muziku za 21. vek. U svojim pesmama teži originalnom rock zvuku i snažnoj energiji.

Prvi koncert održan u SKCNS Fabrika 5. juna 2022. godine, kao predgrupa Nikoli Pejakoviću – Kolji i Grobovlasnicima kada se bend zvanično predstavio novosadskoj publici.

Fifth Piece
Fifth Piece/ Photo: Peomo (SKCNS)

Fifth Piece je melodic metalcore bend koji od 2021. godine svira spoj teškog zvuka i pevljivih melodija.

Two Coins From Mercury/ Photo: AleX

Two Coins From Mercury je heavy metal sastav koji svira muziku inspirisanu atmosferom horor filmova.

Bend je osnovan 2014 godine u Srbobranu. U sadašnjem sastavu bend radi od kraja 2016.

Ekipu čine: David Tot (vokal, gitara), Edvard Tot (bas gitara, vokal),  Zalan Krasuljak (gitara), Šebešćen Kiš (klavijature) i Silard Berec (bubnjevi).

Two Coins From Mercury pobednici 10. Beogradskog autorskog rok festivala

Pre pandemije, za dve godine su imali više od 30 nastupa širom Vojvodine i u više navrata su svirali u Budimpešti.

Članovi benda od početka se bave sa pisanjem autorskih pesama koje su postepeno ubacivali u repertoar. Reakcije publike su bile veoma dobre i ohrabrujuće pa su tada definitivno odlučili da se preorjentišu na autorski rad.

Njihove numere mogu da se uvrste u stil heavy metala, sa elementima power metala i hard rocka, a tekstovi se bave raznim temama iz svakodnevnog života.

Ulaznice za Metalostruganje će moći da se kupe na biletarnici Fabrike, na dan koncerta, po ceni od 500 dinara.

Biletarnica se otvara u 20:00 časova, a koncert će početi u 21:00 čas.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime