Dejvid Elefson tvrdi: Metallica, a ne Megadeth, uvek je bila lider teškog metala

0
89
Dejvid Elefson/screenshot Youtube @jacksonguitarsusa
Oglasi

Veliki Dejv (Mastejn) i Mali Dejv (Elefson) nisu se baš slagali otkako je poslednji napustio Megadeth posle internet afere. Mastejn je još uvek prilično osetljiv na otpuštanje iz Metallice pre četrdeset godina, uprkos činjenici da je imao izuzetno uspešnu karijeru s Megadethom.

Posle otkaza u Megadethu, oglasio se Dejvid Elefson: Moj privatni video objavlljen je ilegalno, policija će pronaći ko je to uradio… Momcima iz benda želim sve najbolje

Te stvari su verovatno razlog zašto Mali Dejv “puca” na Mastejna po ko zna koji put u poslednje vreme, i ovog puta udara baš tamo gde najviše boli.

– Metallica je otvorila ta vrata. Metallica je uvek bila lider. Razbili su sva vrata, prešli preko svake prepreke na putu teškog metala. Do određenog stepeba, Iron Maiden, pre njih, tako da im svakako morate odati priznanje. Pa čak i Def Leppard, do neke granice, jer su započeli kao mali grubi heavy metal bend iz Ševilda, a onda su otišli dalje i postali gotovo pop grupa. Mislim, postali su tako veliki – rekao je Elefson i nastavio:

Otpušteni basista grupe Megadeth Dejvid Elefson osnovao novi bend The Lucid, stigla i njihova prva pesma…

– Ti momci – svakako Def Leppard i Maiden – zaslužuju zasluge za neku vrstu urezivanja početnog puta do neke vrste mainstream puta velikog vremena za heavy metal. Ali onda je ušla Metallica i oni su samo jebeno rekli: ‘Ovde smo. Ulazimo’. Stvarno su probili svaku prepreku s MTV-om i dnevnom rotacijom sa svojim video zapisima i jednostavno postali poznato ime.

Oproštaj, ali delimičan… Dejv Mastejn oprostio Elefsonu, ali ga neće vratiti u bend

– I to je cool, jer imaju ‘metal’ u svom nazivu, tako da nije kao da postoji ‘šta je ovo?’ To je, kao, hajde. Ti znaš šta je to. To je metal. I nisu ga očistili i uredili; samo su ga držali sirovim i jebeno mrzovoljnim, i bio je, opet, autentičan. Dakle, opet, Lemi iz Motörheada, koji je uticao na Larsa Ulriha i momke, ta inspiracija koja je ostala istinita, ono, ‘ne moramo, ali hoćemo…’”

Bivši basista grupe Megadeth u pravu je u pogledu uticaja koji je imala Metallica; sve su promenili za teške bendove. I možda je vreme da Veliki Dejv prestane priča o stvarima koje su se dogodile pre četrdeset godina.

HL/Izvor: metalsucks.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime