Stvarno obrnuo igricu… Vili Nelson u 90. godini objavio svoj 150. album

0
121
Vili Nelson/screenshot YouTube @AustinCityLimitsTV
Oglasi

Country legenda, devedesetogodišnji Vili Nelson objavio je svoj novi studijski album “I Don’t Know A Thing About Love”, 150. album po redu (od toga ima 72 samostalnih autorskih ploča). Ovu veliku brojku upotpunjuje i to što ga je posvetio svom prijatelju, još jednoj kultnoj ličnosti tog žanra, Harlanu Hauardu.

Vili Nelson i bend snimili su sveže interpretacije 10 pesama koje je napisao Hauard, Vilijev savremenik kome se pripisuje legendarna izreka da dobru country pesmu čine “tri akorda i istina”.

Sve ostaje u porodici… Vili Nelson najavio novi album singlom “Family Bible”

Vilijevi i Hauardovi putevi ukrstili su se kada je Nelson potpisao za Pamper Music, gde su već bili Hauard i Henk Kohran. Iako je Vili bio jedini od trojice pisaca koji je postao poznat kao izvođač, druga dvojica pisali su country klasike sve do kasnih osamdesetih. Harlan, koji je preminuo 2002., smatra se najvećim country tekstopiscem ikada. Napisao je više od četiri hiljdae pjesama, i više od sto country hitova.

Kad je već obrada, nek bude ovakva… Karen O i Vili Nelson snimili svoju verziju “Under Pressure”

Na jednoj od njegovih zabava, Vili je odsvirao niz novih Hauardovih pesama, koje je čuo izvršni direktor Atlantic Recordsa Džeri Veksler, što je dovelo do diskografskog ugovora, pa su snimljeni “Shotgun Willie”, “Phases and Stages”, a Vilijeva karijera je doživela uspon. Ovim albumom, Vili Harlanu “vraća uslugu”.

U aprilu, na proslavi Vilijevog 90. rođendana, održaće se dvovečernji događaj “Long Story Short: Willie Nelson 90”, koncert pun zvezda koje će predstaviti Blackbird Presents.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime