Psihomodo Pop posle 14 godina ponovo u klubu Boogaloo

0
142
Psihomodo pop (Priča 2021)/ Photo: AleX
Oglasi

Posel punih 14 godina, Psihomodo Pop se 18. marta vraća u zagrebački klub Boogaloo, a kao posebni gosti pridružiće im se riječka supergrupa Turisti.

– “Ste dobro?” – pre tačno 14 godina Gobac i Psihomodo pitali su publiku u zagrebačkom klubu Boogaloo, na nezaboravnom koncertu na kojem su snimili svoj istoimeni live DVD. Sada se vraćaju na “mesto zločina“ da održe još jedan rock spektakl kakav mogu da prirede samo oni, bend koji i posle četiri decenije rada i dalje žari i pali na rock sceni, uvek ostajući beskompromisan i dosledan sebi.

Ko može neka dođe u subotu, 18. marta u Boogaloo da zapeva zajedno sa Psihomodom bezvremenske hitove: “Dok sam imao 16”, “Leteći odred”, “Ramona”, “Telegram Sam”, “Ja volim samo sebe”, “Nebo”, “Osjaćam se haj”, “Frida”…

Grupa Psihomodo Pop osnovana je 1983. na temeljima grupe Neron u kojoj su svirali pokojni Tigran Kalebota –Tigi (bubnjevi) i Smiljan Paradiš – Šparka (bas) i Neven Kepeski – Kepa (gitara). Grupi se priključio Davor Gobac koji je već kao trinaestogodišnjak svirao u vrlo nezgodnom zagrebačkom punk rock bendu Klinska pomora. Menjaju ime u Psihomodo Pop.

Psihomodo pop (Priča 2021)/ Photo: AleX

Posle još poneke promene u bendu, dolaska gitariste Saše Novaka – Saleta, a nešto kasnije i drugog gitariste, i pet godina kasnije objavili su debi album “Godina zmaja”.

Na holandskom rock festivalu Grote prijs of Netherland u konkurenciji od 600 bendova, ušli su u izbor od šest najboljih. Taj uspeh zapazio je i MTV, na kojem je prikazan spot engleske verzije njihovog (možda i) najvećeg hita “Ja volim samo sebe” prepevan na engleski jezik “I’m In Love With Gobac”. To je bio ujedno i prvi video spot prikazan na MTV-u s područja bivše Jugoslavije.

Uskoro su objavili album s tih festivalskih svirki “Live in Amsterdam“, a zatim krenuli na tromesečnu turneju po SSSR-u. Nastupili su kao predgrupa Ramonesima u Zagrebu i Ljubljani 1990. godine, što je verojatno bilo ostvarenje “dečačkog sna” za sve članove benda jer su svi veliki fanovi Ramonesa.

Usledili su novi albumi, mnoge nagrade i priznanja kao i brojene svirke kojima uspešno oduševljavaju publiku svih generacija i dan danas.

U svojoj bogatoj 40-godišnjoj karijeri Psihići su objavili 11 studijskih albuma, od kojih posljednji “Digitalno nebo“ 2019. godine, posvećenog preminulom prijatelju i bubnjaru Tigranu Kaleboti.

Ekipa u sastavu Davor Gobac (vokal, gitara), Vlatko Ćavar Brada (gitara, usna harmonika, back vokal), Smiljan Paradiš Šparka (gitara, back vokal), Jurij Novoselić Kuzma (saksofon, klavijature) i Tin Ostreš (bubanj) u apsolutnoj je top formi, u šta ćete moći da se uverite i sami 18. marta u Boogaloou.

Turisti/ Photo: Kristina Barišić

Kao posebni gosti iz Rijeke stižu Turisti. New wave/post-punk supergrupa sastavljena od bivših i sadašnjih članova sastava Laufer, Paraf, Let 3, Kojoti, ENI, a oni su: Iva Močibob (vokal), Bobo Grujičić (bubnjevi), Sergej Hofman (bas) i Vava Simcich (gitara), muzičarka i muzičari s dugogodišnjim iskustvom na domaćim i stranim pozornicama.

Turisti su oformljeni 2015. i do danas su u izdanju Dallas Records objavili tri studijska albuma: “Human_esque“ (2017.), “Revolución“  (2019.) i “Apneja“ (2022.).

Njihovo najnovije izdanje priznati rock kritičari proglasili su za jedan od deset najboljih albuma objavljenih prošle godine, a čuti ovu ekipu uživo, definitivno je iskustvo koje ne bi trebalo propustiti.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime