Whereswilder, Norveška šuma i See It My Way 23. marta u Fabrici

0
164
Oglasi
Photo: Promo

Grčki indie bend Whereswilder održaće koncert 23. marta u SKCNS Fabrika, a uz njih će nastupiti i Norveška šuma i See It My Way.

Whereswilder je jedan od najboljih bendova grčke indie scene, koji je osnovan u Atini 2014. godine. Čine ga: Giannis Rallis (vokal, gitara), Alekos Voulgarakis (gitara) Vasilis Nissopoulos (vokal, bas) i Manolis Giannikios (bubnjevi).

Prvim objavljenim LP izdanjem “Yearling” (2014) definisali su svoj muzički stil, koji se može opisati kao savremeni pristup klasičnim psihodeličnim zvucima 60-ih.

Album su kritičari prepoznali kao jedan od prvih evropskih pokušaja neo-psihodelične rok muzike, a debitantski nastup desio se na Rockwave Festivalu 2015. godine kada su svirali zajedno sa The Last Shadow Puppets.

Sledeći album “Hotshot” (2016) nastao je pod uticajem klasičnog roka iz 70-ih i može se smatrati zvučnom podlogom za putovanje svakog putnika.

Aktuelno izdanje “Movement in place” (United We Fly, 2021) inspirisano je popularnim muzičkim žanrovima sedamdesetih godina soft rokom, soulom i fankom.

Svaka pesma se bavi uobičajenom svakodnevno pričom u kojoj ljudi mogu da imaju trenutak “pokreta u mestu“. Ovaj trenutak se može doživeti samo iznutra: nešto se menja, a sve izgleda isto, vreme se zaustavlja, dajući priliku osobi da shvati nove stvari o sebi i nastavi dalje, mudrija.

Whereswilder su nastupali na brojnim festivalima u Grčkoj i Evropi (uključujući Europavox), a 2023. počinju turnejom po EU.

Norveška šuma
Norveška šuma/ Photo: Promo (SKCNS)

Norveška šuma je bend iz Novog Sada, osnovan na jesen 2013. godine. Tokom proteklih godina bend je prolazio kroz razne žanrovske promene i sastave, ustaljujući svoju postavu 2017. godine i u tom sastavu radi i danas.

Bend čine: Vesna Mitić (vokal), Ivan Kostadinović (bas gitara, prateći vokali), Goran Prijić (vokal, klavijature), Nikola Vučetić (bubanj) i Filip Nedović (gitara).

Do sada su objavili samostalno izdat EP “Mi, stranci”, kao i album “Nebo” u izdanju SKC KG.

“Nebo” predstavlja sumu stvaranja benda u predpandemijskim i pandemijskim godinama. Sniman je u različitim studijima pod različitim okolnostima, producentskim uticajima, raspoloženjima i fazama kroz koje su defilovali, koliko individualno, toliko i kao sastav.

Bend Norveška šuma predstavio video singl “Ogledala”

Spektar zvukova koji se na ovom albumu mogu čuti je šarolik i gradaciono poređan, od sirovog garage zvuka prema melodičnijim, mekšim i diskretnijim tonovima koji se mogu čuti kako se celina primiče kraju, dok dominantna estetika ostaje netaknuta.

Sam doživljaj koji bend pruža u svih osam pesama nezavisan je od producentske palice, prostora ili opreme na kojoj je snimano, i predstavlja atmosferu svakodnevnice koju svi živimo pritisnutu teškim, posivelim nebom.

Neopterećeni muzičkim određenjima, Norveška šuma nastavlja da stvara i dalje sa ciljem da “Nebo” bude samo prvo izdanje u raznovrsnom nizu.

Bend trenutno aktivno radi na drugom izdanju. U pripremi su i prvi singlovi koji će prethoditi albumu.

See It My Way
See It My Way/ Photo: Promo (SKCNS)

See It My Way je akustični trio iz Novog Sada u čijem radu su primetni uticaji emo revival bendova sa punk i hardcore etikama.

Bend je nastao kao duo početkom 2015. godine sa Dušanom Đukićem i Mihajlom Zorićem na gitarama, a od leta 2022. godine im se zvanično priključuje Mladen Nikolić iz benda Latebloom na poziciji klavijaturiste.

Poslušajte novi “Rooftop Session” novosadskog benda See It My Way

Do sada su samostalno objavili i snimili EP pod nazivom “111“ sa šest pesama uz gomilu singlova (većinom popraćeni muzičkim spotovima) na njihovom YouTube kanalu.

Često nastupaju, a trenutno su u procesu snimanja novog EP izdanja. Od većih nastupa ističu one na To Be Punk festivalu, Exitu, Festivalu uličnih svirača kao i svirku sa bendom Nothington.

Ulaznice će moći da se kupe na dan koncerta na biletarnici Fabrike po ceni od 500 dinara.

Biletarnica i vrata Fabrike otvaraju se u 20:00 časova, a koncert će početi u 21:00 čas.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime