Rolling Stones, U2, Pink, The Killers… Svetske zvezde nastupaju na Vembliju za pomoć Ukrajini

0
123
The Rolling Stones/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Muzičke zvezde U2, Pink, Rolling Stones, The Killers i Pink nastupiće na stadionu Vembli kao podrška ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom.

Veliki koncert u stilu Live Aida biće održan 24. juna za pomoć žrtvama ruske invazije na Ukrajinu, piše Jutarnji.hr.

Voters govorio pred Savetom bezbednosti UN: Osuđujem Rusiju, ali bila je isprovocirana…

Prema tvrdnjama izvora upućenih u organizaciju događaja, to će biti nešto zaista veliko, sa muzičarima sa A-liste na svetskom nivou.

Globalno emitovan dobrotvorni koncert za Ukrajinu s nekim od najvećih muzičkih imena povećaće, smatraju organizatori, pritisak na ruskog tiranina Vladimira Putina.

I druge zvezde, uključujući ser Pola Makartnija, Adel, Florence And The Machine i Noela Galagera, verovatno će biti pozvane na ovaj Live Aid događaj, koji će se prikazivati širom sveta.

Pink Floyd sakupili 600.000 dolara za Ukrajinu…

– To je nešto što ljudi žele da urade već neko vreme, ali sada je dogovoren i rezervisan datum na stadionu Vembli. Pozivnice za nastupe šalju se velikom brzinom najvećim imenima u svetu muzike. Naravno, svesni smo da se radi o relativno kratkom roku, te da će mnoge superzvezde imati prethodno dogovorene obaveze – kažu organizatori, navodeći kako su ipak optimistični jer brojni su oni s kojima su već razgovarali i koji su se uključili.

– Za bendove kao što su U2 i Bono, koji su prilično otvoreni u svojim pogledima na rat i sukobe, to se čini kao izvrsna prilika da nastave da govore o ozbiljnosti situacije u Ukrajini. Događaj ove veličine može biti pravi politički pritisak i na Ruse. Jedina manja mana je da se datum poklapa s Glastonberijem, tako da to isključuje neka velika imena, ali će konačna postava sigurno biti prilično posebna – naglašavaju organizatori.

Sting na koncertu u Varšavi: Demokratija je neuredna i frustrirajuča, ali anternativa je mnogo gora

Događaj će slediti “model” Live Aida, održanog na istom mestu kako bi se prikupio novac za žrtve gladi u Etiopiji 1985. godine.

Koncert u zatvorenom za Ukrajinu prošlog marta organizovali su ITV i Livewire Pictures, ujedno i jedni od organizatora događaja na Vembliju. Tada su zvezde, uključujući Eda Širana i Bili Ajliš, pomogle da se prikupi više od 13 miliona funti pomoći.

Livewire je takođe pomogao u planiranju nastupa One Love Manchester 2017, kada je prikupljeno 17 miliona funti za žrtve bombaškog napada u Areni.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime