Otvoren konkurs za 11. izdanje muzičke kompilacije Femikseta

0
100
Vizual/ Javorka Đurić
Oglasi

Femix kolektiv otvario je konkurs za jedanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji prijave mogu da pristižu do 3. aprila.

Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova sa ženskim autorskim učešćem. Ovo izdanje je jedinstven projekat na domaćoj, ali i regionalnoj aktivističkoj muzičkoj sceni i to je nešto što karakteriše njenu posebnost.

Kompilacija nije žanrovski ograničena, što otvara prostor da se na nju prijave autorke i bendovi koji stvaraju u najrazličitijim muzičkim stilovima. Sva prethodna izdanja mogu se poslušati na Bandcamp stranici.

Rok za slanje pesama za ovogodišnje izdanje je 3. april. Detaljnije o načinu konkurisanja saznajte na sajtu Femix kolektiva.

Ovogodišnji selektorski tim činiće: Ana Đurić Konstrakta, Bojana Vunturišević, Selena Simić (bendovi Nemesis i Jenner) i Ana Anjuta Janković (Stray Dogg) ispred kolektiva Femix. Selektorski tim će na osnovu svog iskustva i znanja imati zadatak da izabere najbolje numere koje će se naći na novom izdanju.

Vizuelni identitet izdanja poveren je Javorki Đurić – Maple Things. Za dizajn zvuka ove godine biće zadužena Katarina Kolar, tonska snimateljka na Radio Beogradu.

Kao i svih prethodnih godina, učešće na ovogodišnjoj Femikseti ne podrazumeva samo objavljivanje pesme na kompilaciji, već dodatnu medijsku i radijsku promociju svih učesnica i učesnika, učešće na promociji izdanja, prilike za profesionalno usavršavanje, kao i podršku za dalji potencijalni rad sa domaćim izdavačkim i medijskim kućama.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime