Udruženje američkih scenarista dodelilo nagrade i “previdelo” Oskare za dva filma…

0
46
Everything Everywhere All At Once , promo
Oglasi

Izvorni scenario Danijela Kvana i Danjela Šajnerta za najnagrađivaniji film sezone “Everything Everywhere All At Once” i adaptirani scenario Sare Poli za “Women Talking” osvojili su glavne nagrade u nedelju na dodeli nagrada Udruženja američkih scenarista (WGA).

Tresla se gora… Akademija posle istrage odlučila: Andrea Rajzboro ostaje u trci za Oskara

WGA, koja je podelila svoje trofeje za najbolje scenariste godine na dvostrukoj ceremoniji u Los Anđelesu i Njujorku, takođe je nagradila “Severance” za najbolju dramsku seriju i novu seriju, kao i FX-ovu “The Bear” za najbolju humorističku seriju. HBO-ov “The White Lotus” pobedio je u kategoriji ograničene serije.

Objavljene nominacije za Oskara 2023. godine, ovo je kompletan spisak

“Everything Everywhere” dovršio je svoje osvajanje svih glavnih cehovskih nagrada pobedom koja dolazi posle trijumfa na PGA, DGA i SAG nagradama, kao i u subotu na Spirit Awards. Ima 11 nominacija za Oskara uključujući i onu za najbolji originalni scenario.

Valja znati da scenariji za filmove “The Banshees of Inisherin” i “Triangle of Sadness” — oba su u igri za originalni scenario i najbolji film na dodeli Oskara ove nedjelje — nisu bili prihvatljivi za razmatranje za WGA zbog pravila Udruženja, kao ni za Oskar nominovani adaptirani scenariji “All Quiet on the Western Front” i “Living”. Takva se isključenja događaju svake godine jer filmovi koji ispunjavaju uslove za WGA moraju da budu napisani prema minimalnom osnovnom ugovoru ceha ili prema kolektivnom ugovoru raznih međunarodnih organizacija povezanih s WGA-om.

Još ćemo mi samo sanjati Oskara… I ove godine Srbija bez nominacije

Ipak, pobeda filma “Women Talking”, koji je i noć ranije osvojio USC Scripter Award, učvrstila je njegov status favorita za Oskara, gde je nominovan u kategoriji adaptiranog scenarija s “All Quiet”, “Living”, “Glass Onion: A Knives Out Mystery” i “Top Gun: Maverick”.

Između ostalih, WGA u televizijskim kategorijama osvojili su i “Better Call Saul”, “Hacks” i “Inside Amy Schumer”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime