Stick To Your Guns prvi put u Srbiji… Vidimo se 10. aprila u Domu omladine Beograda

0
83
Stick To Your Guns/ Photo: Promo
Oglasi

Bend Stick To Your Guns održaće koncert 10. aprila u Domu omladine Beograda. Podršku će pružiti lokalne hardkor snage, bend koji takođe vredno radi i drži srpsku hardkor/metal scenu na mapi svetske underground zajednice – beogradski momci Blankfile.

Stick To Your Guns  je veliki, aktuelan bend, društveno angažovan i vrhunske produkcije, čiji se nastupi prepričavaju.

Praktično je nemoguće da ste ikada “očešali” iole moderniju hardkor/pank/metalkor scenu, a da niste zakačili i STYG.

Za malo stariju publiku terce na gitari i instant vizualizacija spota sa šaranjem dijamanta po zidovima grada (“We Still Believe“) je znak da krene guranje za pol poziciju u stagedivingu, malo mlađi će čim Džes zapeva “My Heart Is Weapon!“ da otpočnu ljuljanje sale u talasima, 2-step eksperti će ovladati parterom kad krene bas linija na “Nobody“, žestoka ekipa će razgrnuti masu u mošpitu na “The Never Ending Story“, a emo ekipa će sačekati refren za “Amber“ da izgubi i to malo glasnih žica koje budu preživele ostatak setliste.

Ovaj bend je, jednostavno, jedan od onih “velikih“ koji prave razliku i čija se izdanja jedva čekaju, jer na svakom iznedri po nekoliko pesama koje instant postaju hitovi i tako kroz 8 albuma, 3 EP izdanja i desetak singlova.

Sportskim rečnikom, imaju na svakoj poziciji nekoliko podjednako kvalitetnih zamena i sistem koji radi. U kom će “sastavu“ istračati na koncert ili uskočitiu vaš plejer, nije ni bitno – biće monumentalno.

Stick To Your Guns/ Photo: Promo (MTA Promotion)

Stick To Your Guns je kao ekipa individua poprilično nalik ozbiljnom društveno angažovanom kolektivu.

Lirički, jedan od najsnažnijih bendova na sceni. Oni žive ono što pevaju, pri tom konstanto ukazujući na sve društvene teme, bilo velike ili male, i upuštajući se u borbu za rešavanje istih.

Kako je gitarista, Džoš Džejms, jednom prilikom rekao:
– Pravimo pesme sa idejom da se uhvatimo u koštac sa depresijom, besom, strahom, nadanjem, srećom, opraštanjem i da na kraju procesa svi zajedno izađemo pametniji, jači i, sve u svemu, kao bolja verzija sebe.

Tako su jednom pesmom adresirali poznate proteste u Fergusonu koji su se desili 2014. godine, drugom prava radnika i ugnjetavanih, a imaju i pesmu posvećenu udomljavanje pasa…

“Mi i dalje verujemo”… Poslednja MTA fešta uz Stick To Your Guns 10. aprila u Beogradu

Na kraju, ovaj bend se mora pogledati uživo. Sve je to lepo isproducirano i za slušanje u kolima, u teretani, kod kuće, na nosačima zvuka i razgalsu svih tipova i brendova…. ali, za zaokruživanje slike o bendu Stick To Your Guns, morate da Džesa Barneta i ekipu vidite i uživo.

Džes, frontmen benda, je čovek koji ne stoji mirno jedan minut na sceni, kao da kretanjem, pokretima i svakim skokom priča priču koju i peva. Njegov vokal je definitivno u “top tier“ svetske hardkor/metalkor scene i to tako zvuči i uživo, od nabadačkih shout deonica do rastapajućih clean refrena.

Stick To Your Guns/ Photo: Promo

Ceo bend konstantno komunicira sa publikom, angažuju se da zajedno sa svojim pratiocima podele energiju svakog nastupa i svake pesme, tako da je sasvim normalno da tokom celog seta ima nekog iz publike na sceni – da li da odigra jedan 2 step dens, da li da odradi stage dive ili samo zagrli nekog člana benda.

E, takav bend je na svom ovogodišnjem proputovanju kroz Evropu odlučio da dođe u Srbiju. Našli su u svom gustom rasporedu mesta za tek devet nastupa sa ove strane “bare“ i kao jedan od tih ubeležili i Beograd.

Mnogi ovde čekaju koncert tog benda već više od deceniju i verujemo da se isti neće ponoviti još toliko vremena (jer ovaj bend mnogo radi i mnogo je tražen), tako da, vraćajući se na početak teksta – ako ste ikad i očešali hardkor/pank/metal scenu, prosto morate zakačiti i Stick To Your Guns uživo -kad već imate priliku.

Ulaznice možete da nabavite putem GigsTix prodajne mreže po cenama:
– 2200 dinara – Early Bird do 09. marta
– 2600 dinara – standardna cena od 10. marta do 9. aprila
– 3000 dinara – na dan koncerta

Ulaznice u Srbiji možete poručiti i od samih organizatora, na facebook ili instagram profilu MTA Promotion.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime