Glumac Tom Sajzmor preminuo u 61. godini

0
107
Tom Sajzmor/screenshot YouTube @JonnyBravoTV
Oglasi

Tom Sajzmor, američki glumac poznat po ulogama u filmovima “Saving Private Ryan” i “Black Hawk Down”, umro je u 61. godini,

Tužnu vest objavio je njegov menadžer, piše BBC.

Sajzmor je bio u komi posle moždanog udara koji je doživeo 18. februara, i do smrti se nije budio iz kome.

Njegov menadžer Čarls Lago rekao je da je Sajzmor umro u petak u bolnici u Burbenku u Kaliforniji, a pored njega su bili članovi porodice. On je zamolio sve da poštuju privatnost porodice Sajzmor.

Sajzmor je postao globalno poznat devedesetih godina, posle niza uloga “čvrstih momaka”, obično vojnika, policajaca ili kriminalaca. Glumio je i u filmovima “Natural Born Killers”, “Pearl Harbor” i “Heat”.

Sajzmor je rođen u radničkom delu Detroita, a diplomirao je glumu nešto pre uspeha u Holivudu, kada je dobio ulogu u filmu “Rođen 4. jula” Olivera Stouna 1989. godine.

Ova uloga mu je donela nove uspehe: glumio je u filmu “Romansa” Ridlija Skota, u filmu “Đavo u plavoj haljini” sa Denzelom Vošingtonom i u filmu Vajat Erp, pored Kevina Kostnera.

Oliver Stoun ga je ponovo angažovao za ulogu nasilnog detektiva Džeka Skagnetija u filmu “Natural Born Killers”, a onda je igrao ubicu u filmu “Heat”, uz Roberta de Nira.

Najveći uspeh postigao je 1998. godine igrajući poručnika Horvata u filmu Stivena Spilberga “Saving Private Ryan”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime