Dubioza pokrenula peticiju da na Evroviziji nastupe pod zastavom Apsurdistana

0
131
Dubioza kolektiv (Arsenal fest 2021)/Photo: AleX
Oglasi

Dubioza Kolektiv je na svojoj službenoj stranici pokrenula peticiju kojom skuplja potpise za učestvovanje na Pesmi Evrovizije, ali žele, kao što smo već pisali, da predstavljaju sve zemlje Balkana koje nemaju predstavnike.

Žele da predstavljaju 7 zemalja koje ove godine ne šalju predstavnika, a učesvovali bi, ukoliko peticija prođe, pod zajedničkim imenom – Apsurdistan.

Dubioza kolektiv svirali u Savetu Evrope u Strazburu… ali birokrate nisu očekivale ono što su im poručili sa scene

“Pokrenuta je peticija za učešće Dubioze Kolektiv na Eurosongu, kao predstavnika onih koje nitko ne predstavlja. Crna Gora, Makedonija, Bugarska, Slovačka, Mađarska i Turska ove godine neće imati svog predstavnika na evropskom takmičenju, kao ni Bosna i Hercegovina koja već sedmu godinu ne učestvuje na Eurosongu zbog neizmirenih dugovanja prema EBU. Dajte svoj glas kolektivnom zahtjevu da EBU omogući Dubioza Kolektivu trominutni nastup i predstavljanje nepredstavljenih. Dubioza Kolektiv će svirati pod svenarodnom zastavom Apsurdistana. Dubioza Kolektiv se ne želi takmičiti, ali želi učestvovati!”.

Kad bi peticija teoretski prošla, Dubioza Kolektiv bi mogao prilično uspešno da prođe na Evroviziji, s obzirom na to da je bend već popularan širom Evrope. U 42 države održali su više od 1000 koncerata, a ove godine obeležavaju 20 godina karijere.

Dubioza slavi 20. godina benda na Arsenal festu: Želimo na poklon onu bombonjeru koja godinama kruži po rođendanima…

Njihova postpandemijska turneja “Back on the Road” započela je u martu prošle godine, a do kraja decembra svirali su skoro stotinu koncerata u 23 zemlje. Turneja i dalje traje, a Dubioza kolektiv obilazi Evropu do kraja avgusta.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime