Dodatne projekcije filma “Ovuda će proći put” u okviru PostFESTuma

0
150
Ovuda će proći put/ Photo: Pointless Films
Oglasi

Posle srpske premijere filma “Ovuda će proći put“ autorke Nine Ognjanović održane u MTS dvorani u okviru glavnog takmičarskog programa 51. FEST-a biće organizovane još dve dodatne projekcije u okviru programa PostFESTum.

Film će biti prikazan u bioskopu Cineplexx Ušće u sali 2 u utorak, 7. marta u 19:00 časova i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, u subotu, 11. marta u 19:30 časova.

Program PostFESTum je prava prilika za sve one koji nisu stigli da pogledaju filmove koje su želeli tokom trajanja 51. FEST-a. U okviru ovog programa biće prikazani najgledaniji filmovi sa ovogodišnjeg festivala.

Svetska premijera filma “Ovuda će proći put” održana je na festivalu Slamdance u Sjedinjenim Američkim Državama u januaru 2023. na kome je dobio nagradu publike i specijalno priznanje žirija za najbolji igrani film.

Ovuda će proći put/ Photo: Pointless Films

Radnja filma smeštena je u odsečeno, zaboravljeno selo blizu kog će uskoro biti izgrađen autoput. U selo, osim autoputa, stiže i stranac. Meštani, puni nepoverenja i straha prema promeni koju put donosi, sumnjaju da i stranac ima neke veze sa tim i da skriva svoje prave namere.

Nekoliko nesporazuma i laži je dovoljno da netrpeljivost meštana prema strancu preraste u otvoreni sukob, a Jana, devojka iz sela koja se zaljubila u stranca, shvata da je ona jedina koja može da ga spasi od opasnosti koja se nad njim nadvila.

Uloge u filmu tumače Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

Ostvarenje “Ovuda će proći put“ podržali su Ministarstvo kulture Republike Srbije i Filmski centar Srbije. Producent filma je Pointless Films, dok su koproducenti Fakultet dramskih umetnosti i Radio Televizija Srbije.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime