Vartra uživo u Zappa Bazi 10. marta, sa specijalnim gostima DJ Tebra & Tippstrip

0
224
Vartra/Photo: Nikola Vidojevič
Oglasi

Verovatno najneobičniji domaći sastav Vartra održaće koncert u Zappa Bazi 10. marta, a specijalni gosti biće Dj Tebra & Tippstrip.

Vartra je kolektiv muzičara, plesača i zanatlija sa sedištem u Beogradu, u Srbiji, okupljen oko zajedničkog cilja donošenja magije i misterije na pozornicu kroz jedinstvenu mešavinu svojih veština, interesovanja i iskustava.

– Na našu muziku utiču različiti žanrovi, od tradicionalne balkanske muzike koju karakterišu spajanje slavenske i orijentalne kulture, kroz različite tradicionalne muzičke stilove autohtonih kultura širom sveta, ali i oštriji, industrijski i tamni atmosferski zvuk, uobičajeni za žanrove kao što je doom metal – otkrivaju iz ovog sastava i dodaju:

Vartra/Photo: Jahvo Joža.

– Većina naših tekstova proizilazi iz starih narodnih predanja i mantri sa balkanskog područja, koje su pevane na srpskom i vlaškom jeziku. Naši nastupi obogaćeni su korišćenjem ručno rađenih bubnjeva i zvečki glavnog instrumentaliste i pevača Siniše Gavrića. Ovi instrumenti su napravljeni od životinjskih koža vrsta iz reka i sa planina Srbije.

Vartra je odabrala put kojim se ređe ide… Muzička, plesna i vizuelna fuzija koja ostavlja bez reči

Okupljeni oko zajedničkog interesovanja za neofolk muziku, slovenski paganizam i spiritualizam generalno, Vartra je zajednica koja prevazilazi okvire benda. Pored muzičara, ovoj zajednici pripada širi krug prijatelja uključujući i plesače i vizuelne umetnike koji rade na kostimima, scenografiji i fotografiji.

U svakom slučaju, u petak, 10. marta očekuje nas jedno zaista neobično muzičko veče u Zappa Bazi.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime