Rodžer Voters objavio prvi snimak svoje solo verzije “The Dark Side of the Moon”

0
122
Rodžer Voters/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Rodžer Voters podelio je prvi minut nove verzije Pink Floydovog “The Dark Side of the Moon”, pošto je original ove nedelje napunio 50 godina.

Objavio je video na kome se vidi kako sluša novi sniamk pesme “Us and Them”, uz objašnjenje projekta. Napisao je kako je ovo snimio kao posvetu originalnom albumu, ali i kako bi podsetio na političku i emocionalnu poruku celog albuma.

A ovako je sve počelo… Voters ponovo snimio “The Dark Side of the Moon”, pa se javili Gilmur i njegova žena, pa Rusi…

“Ovo nije zamena za original koji je, očigledno, nezamenjiv. Ali to je način da se sedamdesetdevetogodišnjak osvrne unazad kroz proteklih pedeset godina, pogleda u oči dvadesetdevetogodišnjaka i kaže, da citiram svoju pesmu o mom Ocu, ‘dali smo sve od sebe, održali smo njegovo poverenje, naš bi tata bio ponosan na nas’, a to je i način da odam počast albumu na koji Nik, Rik, Dejv i ja imamo puno pravo da budemo jako ponosni”, napisao je.

Roiger Waters – – The Dark Side of the Moon

Šta će Dejvis Gimur i Nik Mejson imati da kažu o ovom albumu tek treba da se vidi, a ovu veliku godišnjicu slbuma, Pink Floyd slave na sopstveni način, tako što su najavili posebni box set reizdanja, koji će u prodaji biti od 24. marta.

Albumu će odati počast kroz novu remasterizovanu verziju izvornog izdanja. Boxset će sadržati CD i preklopljeni vinil albuma, plus Blu-Ray i DVD audio s originalnim 5.1 miksom i remasterizovanim stereo verzijama. Osim toga, uključivaće još jedan Blu-Ray disk Atmos mixa plus CD i LP “The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley Empire Pool, London, 1974”. Live snimak takođe će biti objavljen samostalno na CD-u i vinilu istog dana kad i box set, što je prvi put da će biti dostupan kao samostalni album.

Gilmur i njegova supruga optužili Votersa za antisemitizam, licemerje, mizoginiju i – ljubav prema Putinu…

Najava nije prošla nezapaženo, prvo jer se radi o jednom od najboljih albuma uopšte, ali i zbog toga što je naslovnica izmenjena, pa se umesto kultne prizme, na njoj nalazi duga koja je unutar nule na “50”, a na šta su neki u najmanju ruku neupućeni fanovi reagovali kao na LGBT propagandu.

Boxset reizdanja, ali i zasebni vinili biće u prodaji od 24. marta, a do onda se može prednaručiti putem online prodavnica.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime