“Ravnoteža”… Stigao novi singl novosadskog Echo Spiritusa

0
173
Echo Spiritus
Echo Spiritus/ Photo: Una Tomašević
Oglasi

Echo Spiritus, atmosferični rok sastav iz Novog Sada, objavio je novi singl pod nazivom “Ravnoteža”.

Bend je osnovan u maju 2020. godine, na inicijativu bubnjara i tekstopisca Zorana Kandića i gitariste Aleksandra Pavlovića. U bendu su još i Branko Dobrijević (vokal, gitara), Miloš Kolarov (bas gitara), Dušan Mihić (vokal) i Nikola Borić (gitara).

Echo Spiritus je objavio debitantski singl “Svetlo“ u novembru 2020. godine, a u martu 2021. i drugi video singl pod nazivom “Inkluzija“.

Novosadski Echo Spiritus predstavio novi video singl “Treći svet”

Bend je od svog osnivanja nekoliko puta nastupio pred novosadskom publikom. Prvi nastup imali su u julu 2021. u domu-b612, a 2022. godine su bili mnogo aktivniji, nastupivši na 11. izdanju TAKT Festivala, manifestaciji Liman zove u SKCNS Fabrika i na dve svirke u Omladinskom centru CK13.

Posle objavljivanja spota za singl “Treći svet” 10. februara bend nastavlja aktivan rad i objavljuje pomenutu “Ravnotežu” koja je u direktnom sukobu sa nazivom albuma “Disbalans”.

U “Ravnoteži” se može čuti drugačija strana Echo Spiritus zvuka od onog što smo imali prilike da čujemo u “Trećem svetu”.

Mnogo mekša boja gitara i čist zvuk basa vode slušaoca kroz priču iskazanu harmonizovanih dvoglasom, sve do samog kraja kada se pesma zakucava tvrdim rifom propraćenim neobuzdanim buunjem.

Članovi benda najavljuju objavljivanje nove pesme svakog četvrtka na YouTube kanalu, pri čemu će poslednja pesma 13. aprila zatvoriti album prvenac.

Promotivna turneja izdanja “Disbalans” počinje 17. marta svirkom u Subotici u klubu Mladost.

Narednog vikenda 25. marta, sledi nastup u SKCNS Fabrici, a plan je da se bend sa svojim debitantskim albumom predstavi publici u više gradova Srbije.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime